20 звездни хитмейкъри идват да пишат музика с български автори


20 звездни хитмейкъри идват да пишат музика с български автори

4036

20 композитори, текстописци, музикални продуценти от САЩ, Великобритания, Швеция, Норвегия, Южна Корея, Румъния, Гърция, 15 от най-талантливите български автори, изпълнители и музикални продуценти, 8 студиа, 5 дни композиране на музика – така ще изглежда в цифри второто издание на Sofia Songwriting Camp (SSC) – единственият по рода си международен творчески лагер за писане на песни в България.  Първият лагер завърши с 24 създадени парчета, от които 4 постигнаха международен успех и изведоха родни автори на глобалната сцена, а 3 могат да се похвалят с първите места в българските класации. 
Тази година организаторите от "Вирджиния Рекърдс" предлагат опцията за участие в Sofia Songwriting Camp на всички и стартират национален конкурс за творци, който ще даде възможност на двама автори да станат част от предстоящия творчески форум. Победителите ще попаднат в екипи с хитмейкъри, работили с Aretha Franklin, Whitney Houston, Carlos Santana, Destiny’s Child, Lauryn Hill, Dr. Dre, Eminem, Jay-Z, 50 Cent, The Weeknd, ASAP Rocky, Kanye West, Ricky Martin, BTS, Red Velvet, Girls Generation, Twice и много други. Всеки кандидат може да изпрати свои авторски демо записи, съдържащи оригинални музикални композиции и/или текстове за песни на сайта на Sofia Songwriting Camp 2020 ТУК до 1 май. Авторите на най-добрите предложения ще бъдат класирани от международно жури за участие във втори кръг, който ще се проведе на 16 май в София. На специално събитие всички класирани ще бъдат оценени поотделно и ще получат съвети, свързани със създаването на успешна песен. Сред членовете на журито са професионалисти като Che Pope, Jin Suk Choi, Pelle Lidl и Robin Jensen. Те ще изберат двамата победители, които ще трябва бързо да си стегнат багажа за една незабравима седмица в Sofia Songwriting Camp.
"Изключително горди сме, че работата по Sofia Songwriting Camp 2020 започна! Постигнахме невероятни успехи през изминалата година с няколко международни премиери и челни позиции в музикалните класации. Искаме да продължим да ангажираме, вдъхновяваме и обучаваме колкото се може повече творци. Sofia Songwriting Camp е уникална платформа, с която се стараем да изградим дългосрочен и справедлив бизнес модел за по-добро бъдеще на авторите в световен мащаб", споделя Robin Jensen, един от вдъхновителите на творческия лагер у нас и суперуспешен мениджър на автори и техните произведения. 
"Творческият лагер за писане на песни е част от личната ми стратегия за промяна на българския музикален бизнес, който все още не генерира достатъчно конвертируема в световен мащаб авторска музика. Събирането на български автори с някои от най-големите професионалисти в тази област е привилегия, истинско образователно и стратегическо усилие, което нямаше да мога да осъществя без всички хора и компании, които още миналата година повярваха в моята идея и продължават да ни подкрепят, а те хич не са малко – Nescafe Dolce Gusto, A1 Xplore Music, хотел "Ястребец", музикална къща "Икономов" и лично кметът на София Йорданка Фандъкова и Столична община. Някои от най-силните български медии също застават зад нашата кауза в подкрепа на развитието на българската музика и авторство – БГ Радио, City Радио и телевизия, The Voice Радио и телевизия, Радио Витоша, Българското национално радио и други", споделя Саня АрмутлиеваSofia Songwriting Camp във Фейсбук: http://bit.ly/2H1PR2C

"Вирджиния Рекърдс" @ Instagram: http://www.instagram.com/virginiarecords

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички