Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Първа българска книга по създаване на видеопродукция

21.04.2020   MySound.bg
Любомир Дуцолов - Luba6ky
"Първи дубъл Как да създаваме въздействащо видео" се нарича първата българска книга, разкриваща целия процес по създаване на една видеопродукция.
 
Творбата на продуцента и режисьор Любомир ДуцоловLuba6ky е насочена към всеки с  интерес към филмово изкуство, заснемането на видеореклами, клипове и документални филми. Luba6ky прави първите си стъпки в света на видео- и кинопродукциите още в гимназията. Впоследствие става режисьор и продуцент на две от най-големите технологични онлайн медии в България. Там създава видеоматериали за водещи технологични тенденции и продукти на най-големите брандове в областта. В партньорство с повечето технологични представители у нас   реализира някои от най-атрактивните видеоклипове за мобилни устройства в страната. С течение на времето медийният свят става тесен за амбициите му и през последните години Любашки е фокусиран основно в рекламния бизнес - прави реклами за някои от най-разпознаваемите марки и най-големите компании в България. Лектор е и на множество събития, посветени на видеозаснемането в страната.
 
"Зад всяко хубаво видео или филм стои човек, който е изучил това изкуство, който е отделил голяма част от живота си, за да стане добър в този занаят. А занаят не се учи – краде се", признава режисьорът, който е снимал видеа за световни брандове, сред които Gillette, Samsung, Sony, LG, AVON, Toshiba, HUAWEI, Philips и Discovery.
 
Книгата получи признанието на големите български режисьори Стефан Командарев, Илиян Джевелеков и Ники Илиев. Топли думи отправи и журналистът и водещ Драго Симеонов. В проекта са включени популярни български актьори, специалисти и известни личности. В "Първи дубъл" читателите могат да намерят съветите на Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Владислав Терзийски и Джулиана Гани.

Книгата проследява целия процес, по който минава всеки продуцент и режисьор, и отговаря на читателя как да направи първите си стъпки в бранша; как да измисли добри идеи и да пише сценарии; как и защо се прави проучване; каква техника да избере; как да създаде красиви кадри; различни техники на монтаж и т.н. В края на книгата са поместени и 69 кратки съвета.

"Първи дубъл" (изд. Catch A Story) е в продажба за 19.90 лв. онлайн, както и в мрежата на Ciela, "Хеликон", Booktrading, Orange, Photosynthesis, eMAG, Ozone, Нов български университет и други.


698
100%
 

Септември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930