Първа българска книга по създаване на видеопродукция


Първа българска книга по създаване на видеопродукция

3288

"Първи дубъл Как да създаваме въздействащо видео" се нарича първата българска книга, разкриваща целия процес по създаване на една видеопродукция. Творбата на продуцента и режисьор Любомир ДуцоловLuba6ky е насочена към всеки с  интерес към филмово изкуство, заснемането на видеореклами, клипове и документални филми. Luba6ky прави първите си стъпки в света на видео- и кинопродукциите още в гимназията. Впоследствие става режисьор и продуцент на две от най-големите технологични онлайн медии в България. Там създава видеоматериали за водещи технологични тенденции и продукти на най-големите брандове в областта. В партньорство с повечето технологични представители у нас   реализира някои от най-атрактивните видеоклипове за мобилни устройства в страната. С течение на времето медийният свят става тесен за амбициите му и през последните години Любашки е фокусиран основно в рекламния бизнес - прави реклами за някои от най-разпознаваемите марки и най-големите компании в България. Лектор е и на множество събития, посветени на видеозаснемането в страната. "Зад всяко хубаво видео или филм стои човек, който е изучил това изкуство, който е отделил голяма част от живота си, за да стане добър в този занаят. А занаят не се учи – краде се", признава режисьорът, който е снимал видеа за световни брандове, сред които Gillette, Samsung, Sony, LG, AVON, Toshiba, HUAWEI, Philips и Discovery.
 Книгата получи признанието на големите български режисьори Стефан Командарев, Илиян Джевелеков и Ники Илиев. Топли думи отправи и журналистът и водещ Драго Симеонов. В проекта са включени популярни български актьори, специалисти и известни личности. В "Първи дубъл" читателите могат да намерят съветите на Елена Петрова, Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Владислав Терзийски и Джулиана Гани.
Книгата проследява целия процес, по който минава всеки продуцент и режисьор, и отговаря на читателя как да направи първите си стъпки в бранша; как да измисли добри идеи и да пише сценарии; как и защо се прави проучване; каква техника да избере; как да създаде красиви кадри; различни техники на монтаж и т.н. В края на книгата са поместени и 69 кратки съвета.
"Първи дубъл" (изд. Catch A Story) е в продажба за 19.90 лв. онлайн, както и в мрежата на Ciela, "Хеликон", Booktrading, Orange, Photosynthesis, eMAG, Ozone, Нов български университет и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички