Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Заради коронавируса пренасрочиха Евровизия за догодина


Заради коронавируса пренасрочиха Евровизия за догодина

3513

65-тото издание на песенния конкурс "Евровизия" беше пренасрочено за 2021 година.

Причината за крайното решение на организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия и националните телевизии домакини на Нидерландия е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата, които то поставя пред реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света. Все още се очаква решение за това дали участниците на "Евровизия" 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021 година в Ротердам. Българският артист на "Евровизия" 2020 Виктория представи песента си "Tears Getting Sober" на 7 март в ефира на БНТ 1 и YouTube канала на "Евровизия". До момента видеото е гледано над 1 милион и 500 хиляди пъти. Както MySound.bg вече писа, композицията предизвика изключително голям интерес сред феновете на конкурса и журналистите, като се превърна във фаворит за победата в Ротердам.

Геновева Христова, изпълнителен продуцент на българското участие от страна на Ligna Group коментира решението на организаторите: "Смятаме, че най-логичното решение е участниците и техните песни да бъдат допуснати да участват в конкурса през 2021 в Ротердам. Не можем да позволим трудът ни да отиде на вятъра. Към днешна дата ние вече сме в изключително нaпреднала подготовка и работим по финалните детайли на сценичното изпълнение на Виктория. В момента очакваме още много допълнителна информация, защото взетото решение носи със себе си много повече проблеми и казуси, отколкото да предлага конкретни и резонни отговори". "Tears Getting Sober" е песен, в която много хора вложиха сърцето и душата си. Вярвам, че ще имам възможност да я изпълня на сцената на "Евровизия" и да накарам България да се гордее с моето представяне", категорична е Виктория, която преди няколко дни отмени своето европейско турне през март и април, съсредоточавайки се върху вокалната и сценичната  подготовка за музикалната надпревара.

Виктория написа в социалните си мрежи: "Всички имаме мечти, копнежи, амбиции и важни проекти, които са възпрепятствани от сегашната кризисна ситуация. В моменти като този обаче, ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са най-важните ценности. Призовавам всички мои последователи да проявят стриктна дисциплина и отговорност, за да може животът да продължи нормално възможно най-скоро. "Евровизия" е едно от най-важните събития в годината за много хора по света и се провежда ежегодно от 1956 година насам с послание за единение и солидарност между народите в Европа. Сега повече от всякога имаме нужда от този пример, за да се справим с тежката ситуация заедно.

С екипа ми преценихме, че пътуванията в момента носят неоправдан риск, с което е напълно невъзможно да се изпълнят първоначалните ни планове за срещи с българските общности и промо концерти в редица европейски градове като Лондон, Мадрид, Амстердам и други. През месеците до "Евровизия" ще се подготвяме усилено, за да представим България по най-добрия начин през май месец. Убедена съм, че в бъдеще ще имаме много други възможности да се срещнем на живо. Време е за дисциплина, отговорност и солидарност. #StayHome #StaySafe".

"Евровизия" се провежда всяка година без прекъсване от 1956-та насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света.

Музикалната надпревара събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички