Военно положение: Heroes на Sabaton в Картини от една изложба


Военно положение: Heroes на Sabaton в Картини от една изложба

3074

В своя седми студиен албум хеви метъл  групата Sabaton се представя с трима нови членове – китаристите Chris Rorland и Thobbe Englund и барабаниста Hannes Van Dahl.  "Heroes" ("Герои") е базиран на различни битки и събития по време на Втората световна война, като разказва увлекателни истории за подвизите на мъже и жени по време на техните опасни мисии на бойните полета и други места, като например концлагера Auschwitz. Певецът Joakim Broden заявява: "Идеята за албума "Герои" се появи още по времето, когато подготвях текстовете за "Coats Оf Arms" ("Гербове", 2010). Оттогава все си мислехме, че един ден ще трябва да направим албум, в който фокусът да бъде далеч от големите битки, а да се насочи към хората, които правят нещо отвъд своите задължения, нещо необичайно, което ги определя като герои. Ние започнахме да събираме такива истории още по това време, но така се случи, че повечето песни бяха вдъхновени от идеи на нашите привърженици. Същевременно бяхме подложени на голям натиск да продължим успешната линия от албума "Carolus Rex"( "Карл Кралят"), който се превърна в крайъгълен за нашата кариера", завършва харизматичният фронтмен Joakim Broden.

"В песните ще откриете рускини, които са пилоти на нощни бомбардировачи, летят с изгасени двигатели и затова са наричани "нощни вещици", германски летец пък съпровожда повреден американски самолет до летището му, вместо да го свали. Трима бразилци се сражават в Италия, не се предават, когато им свършват патроните, и на щик се втурват срещу немците. Убити са, но немците са толкова впечатлени от храбростта им, че им издигат паметник. Полякът Witold Pilecki под фалшива самоличност попада в Auschwitz за да вдигне бунт, а когато не успява, устройва бягство и представя на света доказателства за зверствата на фашистите там. Американецът Audie Murphy е сред най-награждаваните във Втората световна война заради храбростта си, но когато се завръща в родината си, трябва да се бори с наркозависимостта си. Успява. В следващите песни пък ще ви разкажем за безстрашния австралийския санитар Leslie "Bull" Allen, за 40 смели белгийски войници, които издържат 18 дни немската обсада, за финландеца Lauri Törni, войник в армиите на три държави, за чеха Karel Janoušek, който се бие с немските изтребители в небето на Франция и Великобритания, а после обучава млади летци, за генерал Walther Wenck, помогнал на 250 000 души да се спасят въпреки заповедите на Hitler", допълва бас китаристът и съавтор на текстовете към песните Par Sundstrom.
    Сергей Шишов ще представи "Герои" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по в събота, 21 март, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички