Веско Ешкенази|50 - Юбилейният концерт ще е през юни


Веско Ешкенази|50 - Юбилейният концерт ще е през юни

3558

Добри новини за почитателите на Веско Ешкенази, които имат билети за отложения му юбилеен концерт в зала 1 на НДК.

Датата се отложи във връзка със заповедта на Министерския съвет за отмяна на събитията на закрито, но концертът и празникът – не! Цигуларят ви кани да запазите силния си дух и положителни емоции до 4 юни, когато е новата му среща с вас – дългочакана, бленувана, много репетирана…

Среща, която Веско Ешкенази като концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри - Кралския Консертхебау, Амстердам, успя да организира в рамките на своите единствени две свободни седмици в натоварения си график. Благодарение на добронамереността на партньорите от НДК, датата за концерта в София ще се осъществи още в настоящия сезон.

Концертът ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя и богата програма от любимите му музикални произведения във вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. На сцената заедно с именития цигулар ще се качат музикантите на Плевенската филхармония под диригентвото на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази, както и Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Гост музикант е руският баянист Рудик Якин. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове, е Койна Русева.

Веско Ешкенази планува юбилейни срещи с българската публика заедно с Плевенската филхармония в концертно турне във Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол и на откритите морски летни сцени в Бургас и Варна. Обиколката ще продължи в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора през есента. Очакват се някои малки промени в предварително обявените дати на турнето, които ще бъдат съобщени допълнително.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приноса му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която бе удостоена със званието "Почетен гражданин на град София" миналия септември.

За повече информация: 0899 / 14 58 70

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички