Димитър Киров посвети химн за Пирогов на медиците от първа линия


Димитър Киров посвети химн за Пирогов на медиците от първа линия

3227

Композиторът Димитър Киров посвети химна си за Пирогов на медиците от първа линия в борбата с коронавируса, обяви самият той.
"През 2010 г. написах музиката и текста на този химн – "Химн на Пирогов", по случай 200-годишнината от рождението на Н. И. Пирогов; 60-годишнината на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и здравните работници и служители от спешната медицина в Република България. Само преди дни болница "Пирогов" даде първите жертви в страната на болни от COVID-19. Нека от днес този химн звучи и в подкрепа на всички лекари, сестри и медици, които са на "първа линия" в борбата срещу безпрецедентната и враг за човечеството ни заплаха, както я определи Тедрос Аданом Гебрейесус от Световната здравна организация. Някои от тях вече загубиха, или ще загубят своя живот и ще лишат своите близки и роднини от себе си в името на това да спасят нашия живот, за да спасят живота на нашите деца и/или живота на нашите бащи и майки... За да изпълнят своя дълг. Поклон пред Вас", написа във Фейсбук музикантът, когото наричат българския Клайдерман.
Химна на Пирогов може да намерите в YouТube
Химн на "Пирогов"Музика и текст Димитър КировАранжимент Христо ПавловИзпълнява Мъжки хор и симфоничният оркестър на БНРДиригент Алексей Измирлиев
Припев:Клетва всички тук сме далина Хипократ верни во веков, (во веков)служим с чест и без възхвала,на род, родина и на вси. (и на вси)
I.Лекари, сестри, медици ние сме.Пироговци във крак напред вървим до един.На хората даряваме ний щастие,сърцата си безкористно раздаваме.
Припев
II.Наш учител и патрон Пирогов е,лечител смел, хирург и педагог голям.До днес от него учим се на труд, морал.На болните живот и здраве да дадем.
Припев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички