БНТ ще излъчи Eurovision – Europe Shine А Light на 16 май


БНТ ще излъчи Eurovision – Europe Shine А Light на 16 май

3312

Българската национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на БНТ 1 шоуто "Eurovision – Europe Shine А Light".

Програмата няма да е с конкурсен формат. Тя ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената "Евровизия" 2020.

Датата и часът на специалното шоуто - на 16 май, 22.00 часа българско време, не са случайни. Тогава трябваше да се проведе големият финал на "Евровизия" 2020 на живо от Ротердам. Както MySound.bg вече огласи, тазгодишното издание на песенната надпревара беше отменена заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годишната история на конкурса.

Българският представител на "Евровизия" Виктория Георгиева - Victoria също ще бъде част от шоуто на 16 май. Тя ще запише специално видеопослание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България за "Евровизия" 2020 "Tears Getting Sober" ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на "Евровизия" 2020. Песните от тазгодишното издание ще са на постоянна ротация в европейските радиа и музикални телевизии, а много национални телевизии в Европа подготвят и специални програми.

Виктория ще бъде българският представител на 65-ото издание на "Евровизия", което ще се проведе през 2021 година. Конкурсът, който всяка година се следи от над 200 милиона зрители в цял свят, беше пренасрочен заради световната пандемия.

Традиционно и тази година организаторите ще пуснат диск с всички песни, готвени за надпреварата. Двойният диск съдържа 41 изпълнения

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички