В света на аржентинската музика


В света на аржентинската музика

3265

И през тази седмица "Кантус Фирмус" продължава поредицата "Музика за всички" с излъчване във Фейсбук на записи от предишни издания на "Европейския музикален фестивал", както и на други събития, организирани от агенцията.

През 2016 година забележителните наши музиканти Веско ПантелеевЕшкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) отбелязаха 20 години от началото на съвместната си артистична дейност. Всеки от тях има своята блестяща самостоятелна кариера, но общите им изяви на сцената винаги са били изключително вълнуващи за публиката. В рамките на "Европейския музикален фестивал" 2016 те представиха в зала "България" концерта "В света на аржентинската музика" с творби от А. Пиацола, К. Гардел и други майстори на тангото.

Поради огромния интерес програмата бе представена за втори път, отново пред пълна зала. Запис от този исторически концерт, състоял се на 26 май 2016 година, ще бъде предложен в поредицата "Музика за всички". Той ще бъде излъчен в две поредни седмици. Първата част - от 19.30 ч. тази сряда, 15 април. На същата дата трябваше да се състои един от концертите в тазгодишния "Европейски музикален фестивал" също с участието на Людмил Ангелов. Събитието бе отложено за 24 ноември. Втората част от танго програмата може да бъде видяна от 19.30 ч. на 22 април, вторник.

Юбилейното 20-то издание на "Европейския музикален фестивал" ще се реализира през есента като част от Календара на културните събития на Столичната община и съорганизатор Министерството на културата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички