Guns N Roses издават детска книжка


Guns N Roses издават детска книжка

3027

Легендарните рокаджии Guns N'Roses обявиха издаването на… детска книжка с картинки, кръстена на класиката им "Sweet Child O' Mine".

Творбата е написана от признатия автор на трилъри Джеймс Патерсън и кръстена на емблематичния хит. Илюстратор е Дженифър Зивойн.

Невероятната колаборация на фронтмена Аксел Роуз и момчетата от групата му с хитовия писател е вдъхновена от Мая и Наталия -  дъщеря и племенница на Фернандо Лебейс, един от мениджърите на състава.

"Моята сестра и аз имахме късмета да можем да гледаме как дъщерите ни растат по време на турне с групата. Самите ние сме част от семейството на Guns N'Roses повече от 30 години... и да можем да пренесем това в детска книжка е наистина специален и забавен етап от живота ни", казва Лебейс. Патерсън добавя: "Като дългогодишен почитател на Guns N'Roses, аз съм развълнуван да си партнирам с групата, за да оживя тяхната известна хитова песен на страниците. "Sweet Child O' Mine" е история, която знам, че децата ще четат с удоволствие, а родителите им ще си пеят парчето, чието име носи. В нея може да се види текста на рок класиката от емблематичната тава от 1987 година "Appetite For Destruction" (Geffen), адаптиран към история, подходяща за детските уши и очи. Песента и нейната оригинална музикална видеоконцепция обаче далеч не са подходящи за деца". Композицията е съвместно дело на Аксел Роуз (вокали), китаристите Слаш и Изи Страдлин, Дъф Маккаган (бас) и барабаниста  Стив Адлър. Сингълът, продуциран от Майк Клинк, е записан в студио Rumbo, Лос Анджелис, през август 1986 година. За различните части на света е издаден през август 1988 г. и юни 1989 г. Най-високо в британската класация: 6 (през 1989 година).

"Sweet Child O’Mine" се изкачва до №1 в Billboard месец след премиерата си в САЩ и взривява интереса към "Appetite For Destruction". До края на годината албумът се продава в 3 милиона копия по света, превръщайки Guns от квартална банда в международен феномен. Аксел Роуз се жени за Ерин Евърли през април 1990 г. в Лас Вегас. Бурният брак е разтрогнат след по-малко от година, а на песента е съдено да остане известна до-ден днешен. Дори накрая и Слаш я одобрява: "Мразех я с години, но тя предизвиква истерия още с първите тъпи ноти. Странна реакция - накрая взе че ми хареса".

58-годишният днес вокалист Аксел Роуз заяви, че първоначалната му идея е била съсредоточена върху "страшна приказка за наркотиците". На корицата на книгата, която трябва да излезе на 1 септември, е изобразен баща с китара над гърба и дъщеря му, които вървят по прашен път със слънчогледи около тях. Някои от по-популярните книги на Джеймс Патерсън са "Смърт по сценарий", "Целуни момичетата" и "Откуп".

Междувременно басистът на бандата Дъф Маккагън наскоро спомена, че те "работят усилено върху нови убийствени неща". Ветераните продължават своя напредък от първия си албум с оригинална музика "Use Your Illusion I" (1991 г.), с участието на автeнтичните членове Дъф Маккаган, китарната пушка Слаш и певеца Аксел Роуз. Турнето им Not In This Lifetime донесe 584 милиона долара приходи за три години. Обиколката, започнала в Западен Холивуд, Калифорния, на 1 април 2016 година и завършила с шоу в Лас Вегас, събра тримата, които не бяха изнасяли концерт заедно от от 1993 година. Малко по-късно Слаш сподели, че групата възнамерява да издаде нов албум, а не само няколко сингъла. "Възможно е първоначално да работим над милион парчета, за да стигнем до запис", каза той.

"В края на краищата обаче всички искат да бъде реализиран цял албум. Но не смятам, че това действително променя кой знае колко нещата", допълни китаристът.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички