Johnny Gioeli покани певицата на Sevi за римейк на Song Of Hope


Johnny Gioeli покани певицата на Sevi за римейк на Song Of Hope

3524

Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell, Hardline) и вокалистката на Sevi Светлана Близнакова изненадаха феновете с римейк на сингъла на Crush 40 – "Song Of Hope".

Двамата се очакваше да пуснат съвместно парче по-рано тази година, но реализацията му беше отложена поради извънредното положение. Вместо това, музикантите зарадваха почитателите с още еднa обща песен. Този път римейк на "Song Оf Hope", издадена за първи път през 2011 година във връзка с голямото цунами, което удари Япония. Gioeli се вдъхновява да направи нова версия на "Song Of Hope" като начин да се свърже с феновете по време на пандемия. По новия аранжимент певецът работи с вокалистката Светлана Близнакова и басиста на SeviРали Велинов, чието дело са и китарите в записа. Видеото и аудиото са осъществени в домашни условия.

"Johnny трябваше да е в България за снимки на Великден, но нямаше как при променените условия", поясни за MySound.bg гласовитата фронтдама. По нейни думи визитата на именития американец се отлага за септември, когато се очаква той отново да се изяви в Монтана на традиционния фестивал "Изкуството е...". "Въпреки дистанцията, работата по акустичния римейк мина много приятно", не скри певицата. Докато карантинува у дома, спазвайки стриктно мерките за социална дистанция, вечно активната Sevi не пилее времето си в кухнята и около гардеробите със стари дрехи. Чудесно е, че ситуацията е отприщила творческата муза на Близнакова ("обърнах се към себе си") да работи върху първия си солов албум. "Процесът потръгна нежно и идейно", поясни с усмивка Светлана.

Ето и личното послание, което Gioeli отправи към феновете, разказвайки какво го е подтикнало да съживи "Song Оf Hope":

"Като музиканти сме свикнали да сме изолирани в звукозаписна среда. Без прозорци, без представа за времето - това е нашето "нормално". Това, което не е нормално, е вирус, който отнема живота на толкова много хора. Новините съобщават числа и аз си напомням всеки път ,че тези числа са плътта и кръвта на света. Знам, че музиката може да променя животи, да мотивира, да повдига духа, да запазва и разпалва спомени и още… и още… Защо ли? Защото го прави и за мен. Това, че имам дарбата да създавам музика, е също толкова полезно за мен, колкото и ефектът ѝ върху тези, които я чуват.

По време на моята карантина се замислих за толкова много хора ... работници, семейства, които се опитват да сложат храна на масата, както и хора, които се борят със страх и депресия. Искам да помогна по единствения начин, по който мога - чрез музика. Когато цунамито в Япония удари през 2011 година, с Jun Senoue и Crush 40 създадохме "Song Оf Hope"- песен, написана за онези, които просто се нуждаеха от ... надежда. За мен това е песента за повдигане и на моя дух!

Исках да я представя по нов начин, затова се свързах с една от най-талантливите рок певици, които познавам -  Sevi. През април 2020 година бяхме планирали видеозаписи в родината на Светлана  - България, за дует, наречен "Drowning". Поради пандемията обаче, тя беше отложена за по-късно тази година. Затова казах: "Sevi, запали си микрофона и видеокамерата и нека да направим нещо за хората!" И така ... спомняйки си, че музиката носи живот, ние ви носим надежда. "Песен за надеждата".

Пожелавам ви всичко най-добро"!
Johnny

Видеото - тук: https://www.youtube.com/watch?v=pcB90tBnAo4

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички