Спечели книгата за група Севи Цената да бъдеш себе си, част 1


Спечели книгата за група Севи Цената да бъдеш себе си, част 1

3815

Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

В седмицата на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, двама от вас получават уникалния шанс отново от Светлана Близнакова, гласовитата фронтдама на група Севи (Sevi), да се сдобият с книгата "Цената да бъдеш себе си", част 1. Както е известно, тя е дело на Николай Христов. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Към кое парче е първият официален видеоклип на Севи, чиято премиера се състоя година след основаването на групата?

Крайният срок е 13.00 ч. на 28 май,четвъртък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Sevi

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Щастливците ще получат известие как точно луксозното произведение ще стигне до тях.

Успех на всички!*

Журналистът Николай Христов пренася читателя в една истинска история от света на музиката, търсейки отговорите на много въпроси на цели 240 страници. Какво се случва зад пудрата, грима и светлините на прожекторите? Може ли една млада рок банда да се продуцира и менажира успешно сама, без зад гърба ѝ да стои голяма продуцентска компания и без да е част от нечий лейбъл? Може ли да се успява само с авторска музика и как се върви нагоре като посветиш целия си живот на изкуството? Това са някои от въпросите, които авторът на биографичната творба засяга. "Всъщност, не е точно книга, а едно голямо интервю, което направихме", пояснява Светлана Близнакова. "Цената да бъдеш себе си" съдържа и прелюбоптни мнения на добре познатите ни Звезди от Ахат, Етиен Леви, Васко Кръпката, Славчо Николов от Б.Т.Р. и други, с които творческият път е срещнал музикантите от Севи.

Николай Христов търси отговор на много въпроси, сред които: Може ли една група да се менажира сама, без зад гърба ѝ да стои голяма продуцентска компания и без да е част от нечий лейбъл? Може ли да успе само с авторска музика? Как се организира шоу, как се набавя реквизит, как се прави реклама, как можеш да се свържеш с най-големите музикални компании по света? Може ли да се издържаш от участия? Как се пробива на международния пазар? Как се случва така, че да въртят песните ти със страшен успех в Перу и Еквадор, а да ти откажат БГ кабелни телевизии? Или пък за ... рок гилдията в България, която никога досега не е била толкова разединена и изпаднала в безтегловност, а така неравната битка с "дъртата чалга 1" и "детската чалга 2" е предварително обречена. "Има хора, за които е по-трудно да бъдат себе си и предпочитат една друга сигурност – за мен лъжовна. Въпросът е какво предпочитаме: да бъдем или да не бъдем себе си", казва Близнакова, вокалистка, композитор и съосновател на формацията, чието име идва от соловия артистичен псевдоним на фронтдамата. "Цената да бъдеш себе си не претендира да бъде високопарен труд или евтин пиар. Тя е една истинска история, разказана от истински хора, адресирана до истински хора и фенове, които не се страхуват да излязат от кутията", обобщава певицата.

През 2020-а се отбелязват два юбилея: 5 години от премиерата на книгата и една декада откак група Севи предприе своя славен марш-на рок в България и по света. Точно според обещаното, задава се и част втора от творбата, а и соловият албум на Светлана Близнакова.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички