Моят дух лети към теб


Моят дух лети към теб

3214

"Ние сме това, което мислим. Всичко е построено върху мисълта. Всичко се основава на мисленето".
Гаутама Буда

Монасите от манастира Sakya Tashi Ling, разположен в природния парк Гараф, недалеч от Барселона, се наемат да представят с музикални средства мъдростта на тибетския будизъм. Този манастир принадлежи към една от четирите будистки школи в Тибет, а именно Сакяпа, древен орден, който следва своя духовен водач с титлата Сакя Тризин (владетелят на трона Сакя). Първият носител на тази титла е Кьон Кьончог Гялпо, основал школата Сакяпа през 1073 г. Учителите от традицията Сакя са известни като "Притежателите на всички мъдрости" заради внушителния обем знания в техните манастири, съхранявани през хилядолетната им история.

Манастирът Sakya Tashi Ling всъщност представлява глобален проект, чиято хуманна цел се основава на мотивацията да бъде от полза за всички хора и за тяхната среда, като възниква с намерението да приложи на практика в днешния свят техния начин на живот, основан на знания, мъдрост и етика. Дейността на участниците в проекта обхваща различни области (човешки, социални, религиозни, образователни и екологични) и нейната основна цел е да предостави методологии и решения, способни да допринесат за подобряване на живота на хората и на обществото.

Така се появява идеята на лама Jamyang Tashi Dorje да запишат албум с 13 автентични будистки мантри и молитви, изпълнени от обитателите на Sakya Tashi Ling. След тях са пречистващата Vajasattva, Green Tara, White Tara, Vajra Guru, Black Mahakala и Auṃ Maṇi Padme Hūṃ мантри, както и молитвите за прибежище, за седемте стиха, за просветено съзнание, за развитието на Kundalini и Amitābha, за всеотдайност и за щастието на всички същества.    

Звукозаписът е направен в продължение на 10 часа по време на непрекъснати песнопения зад стените на манастира, съчетани с елементи от съвременна поп музика като стремежът на продуцентите Sergio Medrano и Miguel Gonzalez е да приложат стилистиката на Enigma и Deep Forest. За целта те смесват гласовете на  монасите с тези на певци и звука на ситар, табла, флейта, перкусии, барабани, тамбура, китари, пиано и синтезатори.

Албумът "My Spirit Flies Тo You" ("Моят дух лети към теб") е издаден най-напред в Испания,  където няколко седмици оглавява музикалните класации и толкова успешно се продава, че достига статус на платинен, а след това завладява и други страни по света, включително САЩ.

Сергей Шишов ще представи проекта в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 6 юни, този път след новините от 18.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички