Дичо и Моник записаха кавър по хита на Сигнал Сляп ден


Дичо и Моник записаха кавър по хита на Сигнал Сляп ден

3224

100-годишна изоставена къща в софийското село Лозен е декор и снимачна площадка за клипа към най-новия кавър на емблематичната песен на Сигнал "Сляп ден", реализиран от Дичо и Джейн Моник.

Покривът едва не се срутил по време на снимките, но за щастие всичко приключва добре. Освен кадри от определено екстремната къща, във видеото има и съвсем тематични за сезона картини от дюни на морския ни бряг.

Песента "Сляп ден" с години е неизменна част от купоните, които събирали Дичо и дъщерята на Данчо Караджов Лора, и двамата до ден-днешен обожават да си я припяват, когато се съберат с приятели или покрай участие.

Сега песента по текст на Михаил Белчев заживява нов живот с Дичо, с беквокалите на Жана Бергендорф и Таня Скечерлиева, в комбинация с фолклорни мотиви, осезаемо модерно звучене и оригинален аранжимент от DJane Monique. Парчето ще бъде добавено и като част от проекта на диджейката, наречен "КавърЪ", съдържащ версии на други емблематични български песни на Милена, Дара, Мери Бойс Бенд и други.

Работата по "Сляп ден" започва в края на миналата година, когато са направени и снимките на видеото. Кризата с коронавируса пък е причина да се отдели достатъчно време за техническото довършване на парчето и видеото.

Клипът на "Сляп ден" – тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички