Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Георги Шопов е големият победител в Гласът на България 2020


Георги Шопов е големият победител в Гласът на България 2020

4233

Георги Шопов от отбора на Иван Лечев е големият победител в седмия сезон на "Гласът на България", чийто финал се състоя в ефира на bTV снощи.

43-годишният варненец бе удостоен с титлата "Глас на България" и получи наградата от 50 000 лева. Статуетката му бе връчена от миналогодишния фаворит Атанас Кателиев.

Втора завърши Йоана Сашова, следвана от "бронзовата" Керана, която получи 24% от вота на зрителите, и Елена Сиракова от отбора на Михаела Филева с 14% от гласовете.

Двете големи страсти на Шопов са музиката и рисуването. Завършил е живопис във Велико Търново. Записва се в песенната надпревара, за да даде добър пример на дъщеря си Виолета. "Желая ѝ да бъде силна и да не се отказва от мечтите си", каза Георги след победата. Това е трети триумф за Мастър Лечев в предаването, след като Радко Петков и Ния Петрова от неговия тим отвяха конкуренцията (съответно) през 2017-а и 2018 година. "В теб има душа, която излиза през гласа ти. Никой не може да ти отнеме това, което притежаваш" - с тези думи Лечев се обърна към своя подопечен.

Миналогодишният първенец сред треньорите Графа заложи на младите надежди Йоана Сашова и върнатия от зрителите след онлайн гласуване Александър Георгиев, а Йоана продължи с по-голям зрителски вот. Най-опитният тандем на финала – съучениците Георги Шопов и Пламен Бонев от хората на Иван Лечев се изправиха един срещу друг, но изборът падна върху каузата и страстта на Георги Шопов, който прочувствено изпя българската класика "Приятели" и  "Dust In The Wind" на легендарната арт-рок група Канзас. Той призова bTV да организира търг за статутетката, а приходите да бъдат използвани за кувьози и трансплантации, посвещавайки приза на всички деца в България. "Обещах на Бог да направя това, ако спечеля", призна развълнуваният Шопов веднага след награждаването. "Голямата ми мечта е да правя музика, а хората да я слушат", признава той. "Аз никога не съм се съмнявала в неговите възможности!", каза Ива - любимата жена на Георги. "Взех това решение преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и Ива и Виолетка си играеха и се смяха, беше много готино. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, в домое", разказа Шопов за решението си да дари статуетката, в случай, че спечели.

"Децата са най-голямата радост на света – те дават смисъла на живота", смята пеещият художник, който е израснал без баща, а мъжката сила в детството му е идвала от дядо му и вуйчо му. След като се запознава с баща си, Георги го очаква за поредния си рожден ден. Родителят обаче не се появява. 2 месеца по-късно момчето получава тикове. Според лекарите това се дължи на стрес и силна емоционалност от факта, че е бил излъган. Въпреки всичко той не се притеснява и споделя, че тиковете са част от неговата харизма. Среща се със съпругата си Ива в пиано-бар, където тя пее. Минути след запознанството си осъзнават, че са създадени един за друг. Преди три години се ражда дъщеря им Виолета. Георги и Ива понякога пеят у дома, като от време на време се включва и най- малката певица в къщата. Освен по музиката, Виолета също е запалена и по рисуването.  Малката си има свои четки и боички и много обича да рисува заедно с татко си.

"Изолацията ви се е отразила добре. Загубили сте страховете си и това се вижда на сцената. Всеки от вас излезе без задръжки и изрази себе си" - тези думи Графа коментира представянето на участниците. Освен победителя, зрителите определиха и полуфиналиста над 25-годишна възраст, който получава уникалния шанс да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо The Chainsmokers. Тази чест се падна на пловдивчанката Юлия Йорданова-Керана от отбора Камелия. 27-годишната певица, известна от формацията Керана и космонавтите, търси непрестанно нови предизвикателства и затова попада в риалити шоуто. "Това не е нещо, което съм очаквала. Благодаря ви!", с изненада коментира една от най-емоционалните участнички.

Финалният концерт се проведе на живо без публика в залата, но прикова пред малките екрани над 1 100 000 българи. Близо 45% от всички зрители са наблюдавали оспорваната вокална битка.  Пикът на зрителски интерес е в 22.00 часа, когато 1 454 000 души са станали свидетели на победата на Георги Шопов. Полуфиналистите премериха сили в осем солови изпълнения, след които по един участинк с по-нисък вот от всеки отбор напусна сцената завинаги. На крачка от финала отпаднаха Илин Папазян, Пламен Бонев, Александър Георгиев и Кристина Дончева. 19-годишната участничка от тима на Камелия получи не само признанието на своя треньор, но и неочаквано предложение за брак от приятеля си. "Аз знам, че това е човекът, с когото искам да прекарам целия си живот. Благодаря!", през сълзи призна Кристина

Накрая менторите благодариха за незабравимия седми сезон. Според новия регламент, те се бориха за първи път с по един участник на финала.

Както MySound.bg вече писа, настоящият сезон на риалитито, който стартира през февруари, представи "новата вълна" в музиката, поднесена от млади и талантливи изпълнители, чиято средна възраст е 20 години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички