Дъжд от хиляда пламъка: Hollywood metal в екшън


Дъжд от хиляда пламъка: Hollywood metal в екшън

2657

"Това, което е разказано между тези страници, предназначени да напомнят на идните поколения, е написано от мъдрата стара ръка на Aresius от Elgard, който може да свидетелства пред Бога за друго невероятно епично събитие. Ще ви разкажа за смелия воин на Loregard, син на осветения лед, и неговото търсене на легендарния смарагдов меч, мощното оръжие на добрите сили, решаващо съдбите по време на война и осигуряващо мир, нашата последна надежда за спасението на омагьосаните земи... "

Китаристът Luca Turilli, тогава участник в италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody, замисля проект от 5 албума в стил фентъзи, озаглавен "Сагата за Смарагдовия меч", чиято музика съчинява заедно с пианиста Alex Staropoli. Сюжетната линия в тази сага е посветена на приключенията на рицаря Ice Warrior, който тръгва да намери легендарния смарагдов меч, с който може да победи тъмния лорд Akron, кралят на хаоса. Разказвач е древният магьосник Aresius, който "е видял всичко".

Сергей Шишов вече представи първите три албума от "Сагата за Смарагдовия меч" в "Картини от една изложба", сега е ред на четвъртия – "Rain Оf А Thousand Flames" ("Дъжд от хиляда пламъка") (обложката на снимката). В него основната тема е за унищоженията, нанесени от демоните на Akron. Той вече притежава смарагдовия меч. Дъжд от огън се изсипва върху армията на Ice Warrior, Queen Оf Тhe Dark Horizons (Царицата на тъмните хоризонти) е възкресена и се извършват множество кървави обреди, обявяващи пристигането на хиляди демони. Градовете Elnor и Thorald са унищожени, а крал Eric от Elnor загива в битка…

"За нас "Rain Оf А Thousand Flames" е перфектният баланс между агресивността в албума "Dawn Of Victory", симфоничните елементи на "Symphony Оf Enchanted Lands" и всички задължителни компоненти на създадения от нас стил "Hollywood metal" – споделя Luca Turilli – Посланието в албумите на Rhapsody не е свързано с пространството и времето. В "Сагата за Смарагдовия меч" показваме психологията на хора с някакви недъзи, но и с добрите им качества, които  притежават. Във всеки човек има добра, но и зла личност. Много хора не разбраха какво наистина се крие зад текстовете на Rhapsody, тълкуваха ги като историята на воин, а това е само на повърхността. Така че, да, това  е историята, но в нея вложих много метафори и послания за днешния ден. Ние искахме да представим сага, свързана с проблемите на всеки човек, в която да звучат епични елементи, да има фентъзи и ужаси, но те да бъдат наистина свързани с реалността ни", завършва Luca Turilli.

Албумът "Rain Оf А Thousand Flames", записан с два хора, солисти и оркестър, ще прозвучи в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 20 юни, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички