Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Robin Schulz стартира собствен лейбъл с нов сингъл


Robin Schulz стартира собствен лейбъл с нов сингъл

3402

Robin Schulz основа собствен лейбъл, наречен Mentalo Music.

Мултиплатинененият продуцент и диджей ще приюти под крилото си нови артисти. Първият сингъл, излязъл с логото на звукозаписната му компания, е "Oxygen" с шведската певица Winona Oak. ​Партньор на Mentalo Music в немскоезичните страни ще бъде Warner Music Central Europe, докато нидерланският Spinnin' Records ще подкрепя лейбъла извън DACH региона (Германия, Австрия, Швейцария). В допълнение към активностите на лейбъла, Mentalo Music ще установи собствено студио, за да може не само да се грижи за диджеи и продуценти, но и да предложи дом на изпълнители и автори на песни. Robin вярва в екипа си, който върви редом с него от години. В Mentalo Music диджеят ще продължи да се фокусира върху комбинацията от денс звучене и модерен поп, която го направи популярен навсякъде по света.
 
Официалното видео на "Oxygen" - ТУК

С хитове като "Prayer In C", "Sugar", "OK", "Speechless", "In Your Eyes" и "Waves", Schulz събра повече от 6 милиарда стрийма, получи над 260 златни, платинени и диамантени награди в 30 държави и в момента е може би най-успешният германски електронен артист по света. След дългогодишения си опит, Robin направи следваща стъпка и се отдава на работата като продуцент, музикален промоутър и собственик на цяла компания. "Една мечта се сбъдва с основаването на Mentalo Music - обяснява звездният диджей - Искам да споделя страстта си и да предложа на младите, бъдещите, както и на утвърдените артисти, платформата, от която имат нужда да издават музиката си. Mentalo Music залага на разнообразието и ще се отдаде на тази задача с най-голямата мотивация и старание. Очаквам с нетърпение приключението и ще добавя още една успешна глава в историята ми с опита и моя екип".

​"Много сме горди, че можем да стартираме нов лейбъл с Robin и Spinnin', това още повече ще закрепи нашата позиция в денс жанра - радва се да съобщи Andreas Weitkämper, мениджър-директор на Warner Music Central Europe - Работейки с Robin по света още от началото, ние сме повече от щастливи да предприемем следваща крачка с него. Да управляваме новия лейбъл Mentalo Music заедно с колегите и приятелите ни от Spinnin' Records, е чудесно. И най-важното: звученето е брилянтно!"

"Съвместната работа с Robin Schulz за стартирането на Mentalo Music е изумителна. Той е артист с впечатляващо CV, чиято музика пасва перфектно на това, което търсим в лейбъла. Голяма чест е да го приветстваме със звукопазипсан компания, която със сигурност ще вдигне стандартите", казва Roger de Graaf, изпълнителен директор на Spinnin' Records.

Междувременно, неуморният германец продуцира и нова версия на "Alane" - хит от репертоара на Wes, който накара целия свят да танцува и пее през 1996 година.

"Alane" винаги е била една от любимите ми песни. Всички я знаят. Не много парчета са така извън времето. Моментално ти създава добро настроение и езикът я прави толкова истински уникална - не крие Robin - Реших да създам собствена интерпретация, която много исках споделя с хората тъкмо навреме за лятото". След като харесва толкова оригинала, той внимателно поема нещата в свои ръце в студиото. "Исках да реинтерпретирам трака, но в същото време да уважа оригинала и да не се отклонявам прекалено много от него. Следователно, беше много важно за мен Wes да презапише всичко и да добавим нещо наше към прекрасната песен". Robin е помолил мениджъра си да се свърже и провери възможностите за сътрудничество. Той намери Wes и не само това: всичко доведе до среща в Париж. "Прекарахме си чудесно, смяхме се и говорихме за музика и проекти - разкрива Wes, който обожава новия вариант - Robin Schulz е един от най-добрите диджеи/продуценти на планетата. Под наблюдението на него и екипа му версията на "Alane" беше изпипана, като към нея бе добавено ново звучене и невероятна хармония, която ме накара да заплача от радост в студиото".

Сега остава единственият въпрос: какво всъщност означава заглавието "Alane"?

"Alane" (видеото ТУК) означава "любовна песен" на езика на банту-кана - разкрива Wes - Това е един от най-старите езици на Африка и винаги ме трогва. Щастлив да видя, че може да даде много радост и щастие на цялото човечество. В края на деня наистина няма значение дали схващате правилно текста: "Музиката е език на сърцето, който не познава граници", категоричен е камерунецът.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички