Exit 2020 все пак ще се проведе


Exit 2020 все пак ще се проведе

3168

Едно от най-големите музикални събития в Европа - фестивалът Exit в Сърбия, все пак ще се проведе.

Двайстото юбилейно издание на събитието е обявено между 13 и 16 август. То беше насрочено първоначално за средата на юли в Нови Сад, но след избухването на пандемията от коронавирус съдбата му остана неизвестна. След като Сърбия излезе от блокирането без големи щети, премиерът Ана Бърнабич препоръча в крайна сметка събитието да се осъществи. Според нея, здравната обстановка ще се е нормализирала до август.

Организаторите на фестивала, който привлече 200 000 души миналата година, приветстваха "отличната новина" и оповестиха, че предстоят промени във формата на провеждане. Броят на посетителите ще е значително намален заради изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. "Точно 20 години по-късно, след десетилетие на изолация и граждански войни през 90-те, ние открихме изход... Настъпи времето за глобален изход от пандемията", казва основателят на феста Душан Ковачевич.

Очаква се тази година в Exit да вземат участие Робин Шулц, Лайбах, Нина Кравиц, Рони Сайз с LTJ Bokem и Dynamite MC, Офенбах и други, като афишът ще бъде разширен с още артисти.

Известно със своите разнообразни и нестандартни програми, събитието включва всички музикални жанрове - от рок до рап, от класическа до чил музика, от денс до дръм-ен-бейс и от електронен до експериментален саунд.

Стартирал като студентски протест срещу комунистическия режим на бившия лидер Слободан Милошевич, Exit доказа, че музиката е универсален език, който обединява хората и ги мотивира заедно да направят света едно по-добро място.

Фестът продължава да се развива и да събира хора с еднакви интереси и въпреки че всяка година се разраства, успява да запази уникалната атмосфера на близост и топла енергия между хората там.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички