Гений на Остава в анимиран видеоклип


Гений на Остава в анимиран видеоклип

3290

След тримесечна изолация, група Остава е готова с втория видеосингъл от предстоящия си нов студиен албум.

Песента се казва "Гений" и залага на малко по-различно звучене. Смесица от рок-ен-рол, денс и, разбира се, доста Остава, благодарения на техния музикален продуцент Георги Станев. Текстът и музиката са дело на Георги Георгиев-Жоро, а с аранжимента се захваща цялата банда. "Дадох това име на песента, защото истинските гении са много по-космополитни от себе си и света, в който всички живеем. В този смисъл "Гений" е провокативна песен, която разказва как в крайна сметка различни трансформации от миналото могат да те изкарат положителен и освободен. Това е и песен за споделеното желание да си върнеш нещо, което е много важно и те прави щастлив, без да си зависим от отговорите на въпроса какво те прави щастлив сега", споделя Жоро.

Препятствия при записа не липсват. Предвид развихрилата се пандемия и наложеното извънредно положение, процесът на работа е прекъснат, а впоследствие възобновен, но записите стават по-бавно и на части. "Всеки влизаше в студиото сам с партиите си, а накрая аз и Свилен (Ноев - б.,р.) прекарахме повече време с Гого, за да финализираме заедно всичко", разказва китаристът.

Не за първи път в дългогодишната си история групата решава да заложи на анимирано видео. "Защото това е алтернатива на живота ни по принцип. Каква, ще видим", казва Жоро (вдясно на снимката). От друга страна ги грабва също градската поп арт идея и свежестта на визията. "Винаги сме търсили комбинация от енергии. Мисля, че хем е ретро, хем е модерно, точно както си представяме парчето", допълва той.

Автор на клипа е София Добрева - впечатляващ млад човек, художник и дизайнер на свободна практика. Живее в Манчестър и работи основно в областта на музиката и културата. Тя е режисьор и на някои от видеата на Hayes & Y, Homeovox, Jin Monic, Рут Колева, Me & My Devil и други.

Остава ще изнесе своя първи концерт на живо пред публика след отпадане на забраните заради пандемията от 20.00 ч. на 25 юни. Събитието ще се състои на открито в столичното Kino Cabana при стриктно спазване на всички противоепидемичните мерки, затова броят на билетите е ограничен до 120.

Билети на цена от 25 лева - чрез мрежата на Eventim и партньорските каси: OMV, Orange Center и др.

Вратите отварят в 19.00 ч.

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/597083087586700

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички