Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Ролинг Стоунс заплашиха Доналд Тръмп със съд

29.06.2020   MySound.bg
Ролинг Стоунс
Легендарните групари Ролинг Стоунс заплашиха, че ще съдят Доналд Тръмп, ако не спре да използва песните им в митинги.

Британските рокаджии не са давали разрешение кампанията на президента да използва музиката им и са поискали "всякакво използване да бъде прекратено незабавно", посочи техен говорител. От щаба на Тръмп не последва коментар.

"Ролинг Стоунс поиска Тръмп да не ползва песните ѝ на свои митинги. Организацията за авторски права на BMI заплашва американския президент със съдебен иск за нарушаване на забрана и възпроизвеждане на музика, за която не е даден лиценз. Британската рок група настоя Тръмп да спре да използва нейните композиции по време на кампанията за преизбиране за председателството на Съединените щати" - това се казва в изявлението, разпространено от името на колектива от организацията за защита на авторските права BMI (Broadcast Music, Inc.). "BMI уведоми кампанията на Тръмп от името на Стоунс, че неоторизираното използване на техните песни ще наруши лицензионното споразумение. Ако Доналд Тръмп игнорира тази забрана и продължи да ползва песните, той ще бъде изправен пред съдебни производства за нарушаване на забраната и пускане на музика, която е възпроизведена без лиценз за това", посочи организацията.

Още през 2016 година когато Тръмп се бори за президентството, завършило с победа за него, членовете на Ролинг Стоунс поискаха републиканският кандидат да спре да включва песните им в предизборните митинги. В същото време Стивън Тайлър - вокалистът на щатската рок институция Aеросмит и наследниците на покойния му сънародник Том Пети, гигантът от Канада Нийл Йънг и британците Елтън Джон, Адел и китаристът на Куин Брайън Мей отправиха същите изисквания към американския президент.

Тръмп, който е запален почитател на музиката, използва песни на Ролинг Стоунс, срод които  класиката от 1969 година "You Can’t Always Get What You Want", за събития от кампанията си като част от разнообразен микс, включващ изпълнения на Елтън Джон, оперни произведения и вечни рок парчета.

59-тите президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември 2020 година. Според политолозите, голяма е вероятността бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън да се изправи срещу него. Той си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия, за да номинира държавния глава като кандидат.

Самият конгрес е насрочен между 17 и 20 август, припомнят световните агенции.


2041
100%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930