Ролинг Стоунс заплашиха Доналд Тръмп със съд


Ролинг Стоунс заплашиха Доналд Тръмп със съд

3061

Легендарните групари Ролинг Стоунс заплашиха, че ще съдят Доналд Тръмп, ако не спре да използва песните им в митинги.

Британските рокаджии не са давали разрешение кампанията на президента да използва музиката им и са поискали "всякакво използване да бъде прекратено незабавно", посочи техен говорител. От щаба на Тръмп не последва коментар.

"Ролинг Стоунс поиска Тръмп да не ползва песните ѝ на свои митинги. Организацията за авторски права на BMI заплашва американския президент със съдебен иск за нарушаване на забрана и възпроизвеждане на музика, за която не е даден лиценз. Британската рок група настоя Тръмп да спре да използва нейните композиции по време на кампанията за преизбиране за председателството на Съединените щати" - това се казва в изявлението, разпространено от името на колектива от организацията за защита на авторските права BMI (Broadcast Music, Inc.). "BMI уведоми кампанията на Тръмп от името на Стоунс, че неоторизираното използване на техните песни ще наруши лицензионното споразумение. Ако Доналд Тръмп игнорира тази забрана и продължи да ползва песните, той ще бъде изправен пред съдебни производства за нарушаване на забраната и пускане на музика, която е възпроизведена без лиценз за това", посочи организацията.

Още през 2016 година когато Тръмп се бори за президентството, завършило с победа за него, членовете на Ролинг Стоунс поискаха републиканският кандидат да спре да включва песните им в предизборните митинги. В същото време Стивън Тайлър - вокалистът на щатската рок институция Aеросмит и наследниците на покойния му сънародник Том Пети, гигантът от Канада Нийл Йънг и британците Елтън Джон, Адел и китаристът на Куин Брайън Мей отправиха същите изисквания към американския президент.

Тръмп, който е запален почитател на музиката, използва песни на Ролинг Стоунс, срод които  класиката от 1969 година "You Can’t Always Get What You Want", за събития от кампанията си като част от разнообразен микс, включващ изпълнения на Елтън Джон, оперни произведения и вечни рок парчета.

59-тите президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември 2020 година. Според политолозите, голяма е вероятността бившият вицепрезидент Джоузеф Байдън да се изправи срещу него. Той си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия, за да номинира държавния глава като кандидат.

Самият конгрес е насрочен между 17 и 20 август, припомнят световните агенции.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички