Метъл амазонките от Сърбия Nemesis в афиша на Broken Silence 2020


Метъл амазонките от Сърбия Nemesis в афиша на Broken Silence 2020

3268

Две балкански мелодик дет метъл банди – Nemesis от Сърбия и Valak от Румъния, идват на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020, който ще се проведе в бургаския летен театър на 4 юли.

Организаторите Broken Silence дадоха следното изявление:

"Уважаеми приятели,

Както разбрахте, Nokturnal Mortum разпространиха съобщение за отлагането на участието си на фестивала Broken Silence. Нека внесем яснота, в продължение на седмици постоянно прозвънявахме всевъзможни институции и посолства, за да разберем какъв ще бъде пропусквателния режим с трети страни като Украйна. Не получавахме еднозначен отговор, но все пак ни бе давана надежда че първо на 15 юни, след това на 1 юли режимът ще бъде облекчен. Уви, седмица преди събитието, това не се случи. Логично е групата да вземе това решение. Подобно нещо се случи и с Ancient, но за тях успяхме да уредим замяна в лицето на Schirenic Plays Pungent Stench – към тях всички финансови и логистични условия вече са изпълнени и те идват в Бургас на 4 юли. Ще се видим тогава! – казват от Broken Silence и допълват – Гърците Kawir отмениха участието си, без да получим подробно обяснение (при изпълнени от наша страна на всички техни финансови изисквания). Успяхме да уредим замени в лицето на Nemesis и Valak, които максимално ще се раздадат за публиката".

Nemesis е сръбска мелодик дет метъл банда, съставена само от жени. Концертите ѝ в София през последните години жънат сериозни успехи. Сега петте пристигат за първи път в Бургас с още повече ентусиазъм и енергия.

Valak е мелодик дет метъл група от Букурещ, Румъния, сформирана през 2016-а. Дебютира на живо през март следващата година. Към стила си добавя елементи на метълкор и прогресив метъл. "Snakes", първият албум на квинтета, излиза през 2019 година.

Останалите обявени в програмата имена са Schirenic Plays Pungent Stench (дет метъл, Австрия), Acherontas (блек метъл, Гърция) и нашите Scapegoat, Day Of Execution, Past Redemption, The Revenge Project и Bolg.

Ще бъде представено специално шоу от огнена група Fire Shadows.

Напомняме, че вече закупените билети важат без допълнителна презаверка.

Цените на билетите за събитието са в следните категории:

До 3 юли по 50 лева;
на входа - по 70 лева.

Деца до 10-годишна възраст ще влизат безплатно на фестивала. Единствено условие е детето да е с придружител, снабден с билет и декларация за придружаване на непълнолетен. Един възрастен придружител може да съпровожда до две деца.

Билети - в системата на Besttickets и партньорската мрежа: каса Летен театър (Бургас), офис на Besttickets (София, ул. "Шандор Петьофи" 28), магазин "Саунд Гардън" (Бургас), Office 1 Superstore, бензиностанции OMV, Билетен център на НДК (София), Orange Tickets, Usit Colours и други.

Официално видео на Nemesis:

https://youtu.be/kppIYxX5zYQ

Лирик видео на Valak:

https://youtu.be/ffcP7jjsy7E

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/2279666515581455

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички