Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Лятната естрада в Борисовата градина става Остров на музиката


Лятната естрада в Борисовата градина става Остров на музиката

3457

Младият проект Y Jazz ще открие "Остров на музиката" 2020 с програма от любими джаз песни и пиеси.

11-ото издание издание на концертния цикъл, който е организиран от общинския институт Дом на културата "Средец", започва на Лятната естрада в столичната Борисова градина на 1 юли и ще продължи два месеца всяка сряда - началният час през юли е 19.30, а през август – от 19.00. Изключение е концертът на Спектрум пред Ротондата в Банкя на 15 юли. В случай на лошо време, изявите ще се проведат на Ларгото. Проектът има за цел да събира изпълнители от младата джаз сцена.

Y Jazz, които през 2018 година спечелиха наградата за композиция и изпълнение на младежкия конкурс на "Пловдив джаз фест", са подготвили програма с песни на Ървинг Бърлин и пиеси на авторитети като Сони Ролинс и Майлс Дейвис. За първи път ще прозвучат две инструментални композиции с оригинални текстове, написани от вокалистката Велека Цанкова и басиста Даниеле Феббо, известиха от Jazz FM. Благодарение на радиото, което е медиен партньор на проявата, формацията ще се сдобие и с първите си записи. В състава на Y Jazz са още Мартин Бодуров – тромпет, Светослав Миланов – пиано и Виктор Викторов – ударни.

Велека Цанкова отличава силата на изкуството в непосредствената градска среда: "Изключително слънчево се чувствам като срещна, примерно, улични музиканти. Много е загряващо и би трябвало да искаме да чуваме музика навсякъде около нас". Тя специално посочи като любими художествените творби по фасадите на сгради в София. "В момента, в който сме се капсуловали и тичаме към следваща задача, музиката в града може да ни вдъхнови и мотивира", добави Даниеле Феббо в ефира на Jazz FM.

"В нашата основна политика е да откриваме нови таланти и да им даваме сцена за изява. На "Остров на музиката" гостуват млади хора, които правят разкошна музика. За нас е удоволствие, че можем да дадем на такива състави възможност за изява и да напълним със съдържание градски пространства. Наш приоритет е да изнасяме програмите си навън, за да сме по-близко до слушателите и да разширяваме публиките. Достъпът до публики е по-бърз и ефективен, когато сме сред хората... Събитията се провеждат при свободен вход, предоставят място за срещи на публиката с млади създатели на високо изкуство и правят творческия акт част от ежедневието в града", формулира основата на работата на Дома на културата "Средец" неговият директор Лилия Тошева.

Радостното настроение и удоволствието от хубавата музика на "Остров на музиката" ще бъде пренесено и в ефира на Джаз FM. Концертите ще бъдат записани и излъчени, за да могат още повече хора да намерят спасение на острова на добрия музикален вкус.

Пълната програма и подробности за нея - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички