Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Приказни мечти в Cinematic New Age Rock импресии

04.07.2020   MySound.bg
Обложката на Fairy Dreams
"Преди време представихме в "Картини от една изложба" американския мултиинструменталист David Arkenstone и той предизвика жив интерес сред нашите слушатели, които дълго след това ни пишеха за него", споделя Сергей Шишов, традиционен водещ на меломанското предаване.

David е известен като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всички жанрове между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 45 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest), паметни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall и амфитеатъра Hollywood Bowl, музикален съпровод към десетки игрални и документални филми, и музика за олимпийските игри, която се използва и до днес. Изпитва силна страст да кани слушателите си на музикални пътешествия, да им представя своеобразни звукови гоблени, които пресъздават всяка човешка емоция.

"Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води", заявява David Arkenstone. Той описва албума "Fairy Dreams" ("Приказни мечти") като "Cinematic New Age Rock".

"Понякога е трудно да категоризирам музиката си, а този термин добре илюстрира моето виждане. Обичам да съчетавам различни влияния в музиката докато се получи симфоничен музикален гоблен, а в случая моята идея беше да представя с музика фантазията на приказния свят. Харесваше ми процеса на създаване на албума "Fairy Dreams", направих го с любов и е прекрасно, че достигна до толкова много хора, резултат от съвместната ми работа с някои прекрасни музиканти като цигуларката Luanne Homzy и флейтистката Susan Craig Winsberg. Същевременно трябва да отбележа, че технологиите създадоха някои чудесни инструменти за създаване на музика. Компютърът ми позволява да оркестрирам изцяло композициите си и наистина добре да ги балансирам. Уърлд мюзик, класическият рок и ню ейдж са някои от стиловете, от които черпя вдъхновение и аз искрено се наслаждавам на тъкането на моя гоблен с елементи от тях, което е едновременно забава и приключение. Винаги съм обичал звука на оркестъра, и сега с новите технологии се надявам, че намерих вярната бленда, съчетаваща най-добрите елементи от акустичния и електронния звук", завършва David Arkenstone.

Албумът "Приказни мечти" ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 4 юли, след новините от 21.00 ч.


2517
100%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930