Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Coldplay разказват Истории за призраци


Coldplay разказват Истории за призраци

3090

Издаденият през 2011 година албум "Mylo Xyloto" на британската група Coldplay има завиден успех: първо място в класациите на 18 страни с продажби, донесли 16 платинени сертификата.

Стилистиката на този албум бележи съществено развитие в посока прилагане на широк инструментариум, наличие на множество хорови елементи и сочно музикално обагряне, заразяващо със своя оптимизъм.

Затова мнозина очакват с интерес следващото заглавие в тяхната дискография, работата върху което започва в началото на 2013 година в дома на бас китариста Guy Berryman. Там е оборудвано малко студио, където всеки от групата може да експериментира по време на паузата след изтощителното турне за представянето на "Mylo Xyloto".

За разлика от друг път певецът Chris Martin приканя своите колеги да се включат в съчиняването на песни, докато в предишните проекти той носеше основната тежест за текстовете и музиката. Това дава резултат, например основната тема в изпълнението "Magic" е създадена от Guy Berryman докато свири на бас китарата и така създават доста песни, като всеки от Coldplay има принос за крайния резултат. Общото звучене в случая е доста по-интимно и се забелязва завръщане към акустичното начало в тяхното развитие.

Темите в "Ghost Stories", или "Истории за призраци" са насочени към присъствието на миналото и проекцията на наши някогашни постъпки в настоящето ни, което влияе на способността да се отдадем на безусловната любов. Както споделя  Chris Martin, албумът ни представя своего рода пътешествие с цел подготовка за безусловната любов:

"Аз си представям идеята за "Ghost Stories"като отговор на въпроса как така позволяваме на нещата, които са ни се случили в миналото, да влияят на нашето настояще и бъдеще, та те са само призраци. Признавам си, че имаше време, когато чувствах, че тези събития ме влачат към дъното и разрушават живота ми, както и живота на моите близки. Имах щастието да срещна много добър суфи учител, който започна да ме въвежда в идеите си така: "Ако се примириш със своето минало и нещата, които си преживял, те ще се превърнат в нещо по-благородно“. Когато ми го каза, не можах да вникна в смисъла на тези думи, но вярвах, че ще ми помогнат да се оправя. И колкото повече навлизах в неговото учение, толкова по-добре вървеше процесът на създаване на песните".              

Ето цитат по този повод от Ибн ал Араби: "Аз изповядвам религията на Любовта, който и път да поемат камилите ѝ. Любовта е моята религия и моята вяра".

И още: "Най–изисканото нещо, което открих в любовта, е да намериш извънмерна  любовност – ашк, и тотална обич – хаул; тревожен копнеж, влюбеност и слабеене  от любовен порив дотам, че да се въздържиш от съня и от сладостта на храната, без да знаеш в кого и чрез кого. Твоята любима не ти се изявява в конкретна форма. Тази пламенна любов, която откриваш, виждайки я, се привързва към нея  и така узнаваш, че е това е била твоята любима, без да си усещал. Това е сред най-фините и скрити неща, които душите съзерцават  отвъд булото на неведомото".

"Истории за призраци" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 11 юли, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички