Васко Петров се отправя на турне с Врачанската филхармония


Васко Петров се отправя на турне с Врачанската филхармония

4990

Васил Петров предприема първото си национално следпандемично турне под надслов Symphony Way заедно с Врачанската филхармония, с която работи от две години. 

Певецът ще представи доста обновена симфонична програма. В нея са песни от неговия репертоар, но аранжирани за симфоничен оркестър, плюс версии по "Michelle", "Yesterday" и "Something" на Битълс, "Fragile" на Стинг и "Smile" на Чарли Чаплин. Със своята изящна фраза и кадифен глас, Петров по вълшебен начин ще претвори още красивата музиката на Гершуин, хитове на Франк Синатра, Антонио Карлос Жубим, откъси от мюзикъли и опери в джаз аранжимент, евъргрийни и филмови теми.

На сцената заедно с Васко ще се качат джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост е талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Премиерата на Symphony Way е в пловдивския летен театър "Бунарджика" от 21.00 ч. на 21 юли. Обиколката продължава на 23 юли в Бургас от 20.30 ч на Летния театър, 27 юли в Петрич от 21.00 ч. на стадион "Цар Самуил" и 7 август във Варна от 19.30 ч. в зала 1, Фестивален и конгресен център.

И на две специални места - на открито в Zornitza Family Estate Relais & Chateaux до Мелник (25 юли) и в амфитеатъра на BlackSea Rama Golf & Villas (14 август).

Както MySound.bg вече оповести, изявата на вокалиста заедно с Ангел Заберски-младши джаз трио в афиша на международния джаз фестивал в Банско, ще е на 10 август.

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за дезинфекция, за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването.

Билети са налични на следните каси:

Пловдив - на касата в Дом на културата "Борис Христов", тел:  0894611188
Бургас - от билетен център "Часовника" (пред хотел "България"), тел.0894898098
Варна - на касата на ФКЦ-Варна и театър "Българан"
Петрич - на място от кафе- аперитив "Мастило" и ENergy (ул. "Оборище"7), тел.0888551182

И онлайн в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички