Честваме Веско Ешкенази на 50 в НДК през април догодина


Честваме Веско Ешкенази на 50 в НДК през април догодина

3284

Веско Ешкенази ще сподели с публиката своя 50-годишен юбилей на сцената в зала 1 на НДК в София от 20.00 ч. на 16 април 2021 година.

Както MySound.bg съобщи, събитието трябваше да се състои на същото място, но на 4 юни.

Виртуозът се обръща към цигулката с "ТЯ", а "ТЯ" го дарява със сцени и публика, за която той самият дори не може и да си мечтае. Двамата са комбинация от емоция, експлозия, себеотдаване и компромиси. За предстоящия юбилей, Веско подготвя нетипична за него шарена програма от произведения, извън рамките на класика, който е. Събитието ще се състои под съпровода на Плевенската филхармония, а диригент ще бъде не кой да е, а човекът, израснал рамо до рамо с Веско – неговият брат Мартин Пантелеев.

В две концертни части, публиката ще се наслади на любимите класически призведения на Веско, както и на гости, с които той работи през годините - Людмил Ангелов, Миро, Дани Милев, Люси Дяковска и други. Името на дамата, която ще разкаже моменти от живота на Веско, все още е тайна.

Произведения като "Рапсодия в синьо", "Libertango", "Monti Csardas", "Не сега", "Лунната соната", "Adagio" и други ще прозвучат по нечуван до сега начин.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приноса му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17 септември 2019 г. беше удостоена със званието "Почетен гражданин на град София".

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община, НДК и медийните партньори.

Ето и обръщението на музиканта, след като концертът беше отложен два пъти заради мерките във връзка с COVID-19:

Здравейте скъпи приятели, прекрасна моя публика!

На 17 март тази година Вие щяхте да изпълните до краен предел зала 1 на НДК, а аз от сцената щях да празнувам заедно с Вас 50-годишен юбилей!

На сцената трябваше да съм с Плевенската филхармония, Мартин Пантелеев, Койна Русева, Люси Дяковска, Людмил Ангелов, Адриана Николова - Печенката, Дани Милев и други мои приятели!

Да но няколко дни преди това, светът изведнъж спря!

Спря без предупреждение за всички нас! Въпреки това, в момента има надежда, че нещата ще се нормализират и животът ще бъде отново такъв, какъвто го познаваме!

За съжаление, тази нормализация идва доста бавно. Именно поради това, аз взех решение и поемам отговорност да преместя концерта за догодина, 16 април 2021 г.

И, повярвайте ми, това го правя само защото искам тази среща да бъде разрешена, Вие да сте здрави, а и ние също, което е най-важното!

Повярвайте, също така, че това време ще отлети неусетно и ние ще бъдем заедно в 1 зала на НДК, за да празнуваме моя още непразнуван 50-ти юбилей!

Вие ми подарихте прекрасен подарък - изцяло пълна зала на НДК!

Аз от своя страна ще подаря на всеки от Вас нещо скромно, почти символично - луксозно издание на програмата за концерта, на който ще бъдем заедно.

От името на всички участващи, благодаря за доверието и разбирането!
Ние ще спазим нашето обещание за незабравима музикална среща, надявам се да получим и Вашето такова!

Всички билети ще важат без презаверка!

Пазете се !

Ще се видим съвсем скоро!

Искрено Ваш,
ВЕСКО

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички