Лeтният фестивал на София стартира на 20 август


Лeтният фестивал на София стартира на 20 август

3952

Летният фестивал на София очаква своята среща с публиката.

Sofia Summer Fest стартира този четвъртък, 20 август, с участие на култовия DJ Ради от Metropolis, филм за легендарния футболист Пеле и музикалното участие на Неделяна Христова и Лазар Кисьов. Мястото е Южен парк II зад музея "Земята и хората" и зад Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство, до метростанция "Европейски съюз" и хотел "Хилтън". Всичко на територията на фестивала ще проведе съобразно мерките, правилата и ограниченията, наложени от COVID-19.

"Още веднъж искаме да се извиним на всички за забавянето, но вече сме готови да предложим на София летния фестивал, който градът ни отдавна чака и заслужава. Предстои месец и половина спектакли, кино и музика на открито", споделя Борислав Чучков, един от създателите на феста.

Освен силната културна програма, събитието ще предложи на посетителите разнообразна храна и над 6 вида наливна бира, както и 50 вида бутилирана бира от "Биротерапия". Rolling Dog ще имат свой ресторант за хот-дог. За любителите на бургери ще се грижат от Boom Burgers, a Freeride Kitchen обещават разнообразно меню само с качествени български продукти. Restobar Giradino пък ще се погрижат за феновете на пицата.

Началото на Sofia Summer Fest ще бъде дадено от култовия DJ Ради от Metropolis на 20 август, четвъртък от 16.00 ч. След това от 18. 30 ч. ще бъде показан филмът за футболиста "Пеле: Раждането на една легенда", който ще се излъчи с подкрепата на Българския спортен тотализатор, а финал на вечерта от 20.30 ч. ще сложи поп вокалистката а Неделяна Христова, която ще пее заедно с Лазар Кисьов. Откриването на фестивала е с вход свободен.

На 22 август, събота, зрителите ще могат да се забавляват с класиката от Сърбия "Когато порасна, ще стана Кенгуру", която ще бъде показана от 20.00 часа. Преди това от 16.00 ч. за доброто настроение ще се грижи DJ Ради. Входът за целия ден е свободен.

На 23 август, неделя, стартира програмата за най-малките с представлението "Макс и Мориц" на театър "Възраждане", от 11.00 часа. От 20.00 часа ще забият Sevi (на снимката), които се нареждат сред най-успешните рок групи в България през последните 10 години.

На 24 август ще бъде показан филмът "Маймуна" на режисьора Димитър КоцевШошо с участието на Радина Боршош, Юлиан Вергов, Ана Пападопулу и др. Филмът се излъчва в рамките на инициативата "Кино за равнопоставеност" и след него ще има дискусия. Вход свободен.

На 25 август от 20.00 часа почитателите на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформънс. Изпълнителят е популярен със своята пъстра смес от танц, театър, музика и фотография.

Билети за събитията ще бъдат пуснати в продажба чрез мрежите на Eventim и Ubro от 17 август, понеделник. Фейсбук страница на фестивала:

https://www.facebook.com/sofiasummerfestival
Sofia Summer Fest – Открито за култура!

Фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община, Министерство на културата и община "Триадица", както и благодарение на "Фикосота", Български спортен тотализатор, "Биротерапия" и "Първа инвестиционна банка".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички