Бургас изпраща лятото с музика, вино и риба


Бургас изпраща лятото с музика, вино и риба

3507

Фестивалът на рибата и виното ще обогати бургаския културен календар за поредна година.

Специално подбрани кулинарни изкушения и разнообразни събития ще изпълнят пространството в Морската градина около експо център "Флора" на 11, 12 и 13 септември.

Всяка вечер ще завърши с музика на живо – на сцената ще се изявят любими изпълнители на няколко поколения - Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев (на снимката) и Керана и космонавтите.

Програмата започва в петък от 17.00 ч., а в събота и неделя забавленията ще текат от 11.00 до 23.00 ч. Фестивалната зона ще посрещне някои от най-добрите бургаски заведения. Готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси и рибни специалитети директно пред посетителите.  Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва се съчетават.

Всеки, който има какво да покаже на кулинарната арена, може да се включи в конкурсите за любители, а ако вярвате, че знаете най-добрата рецепта за рибена чорба, може смело да се впуснете и в конкурса за "Най-вкусна рибена чорба".

Малки и големи ще могат да се забавляват еднакво добре, така че не забравяйте децата – отново сме приготвили специални занимания и за тях. Детски представления, творчески работилници, уроци и занимания са предвидени и в трите дни на фестивала, обявиха неговите организатори.

В първите два дни ще има кино под звездите. Последният филм на Ники Илиев "Завръщане", както и предишният му хит "Живи легенди", ще повишат доброто настроение на бургазлии и гостите на града. А част от творческия екип на филмите ще гостува на живо.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

През септември започва сезонът на рибата. Именно през този месец се смесват цветове, аромати и настроения, които ще се преплетат и в афиша на Фестивала на рибата и виното.

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк "Приморски" (до експоцентър "Флора") и ще работи от 16.00  до 23.00 ч. на 11 септември  от 11.00 ч. до 23.30 ч. през останалите два дни.

Входът е свободен.

Повече информация - на Фейсбук страницата на събитието:

https://www.facebook.com/festivalnaribata

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички