Лейди Гага е Артист на годината според MTV


Лейди Гага е Артист на годината според MTV

4078

Лейди Гага бе обявена за Артист на годината на церемонията по раздаване на MTV Video Music Awards (MTV VMAs) в Ню Йорк.

Ексцентричната певица бе удостоена и с призове за съвместната си работа с Ариана Гранде - за най-добра колаборация и за най-добра кинематография ("Rain On Me"). За Гага бе и наградата Трайкън, заменила отличието на името на Майкъл Джексън Video Vanguard, присъждано от музикалния канал всяка година. Последният такъв приз беше връчен на фурията Миси Елиът. Tricon ще рече тройна икона - в музиката, актьорството, активизма и модата. Което всъщност я превръща в четворна икона. 

Големите победители обаче се оказаха BTS. Южнокорейската кей-поп банда разгроми конкуренцията и си тръгна от галата със статуетки за най-добра поп песен, за най-добра песен в жанра кей-поп, за най-успешна група и за най-добра хореография, дело на Son Sung Deuk, Lee Ga Hun и Lee Byung. Ракетоносителят към триумфа във всички категории беше "On" - пилотен сингъл, записан с участието на Sia и включен в албума "Mаp Of The Soul: 7", чиято премиера се състоя през февруари. Успехът на седмината тийнейджъри дойде седмица след като те счупиха рекорда за най-силна видеопремиера в YouTube с клипа към новия си сингъл "Dynamite". Ритмичното и жизнерадостно поп парче е първият проект на формацията изцяло на английски език. Емоцията от песента е подсилена от динамичното видео с оригинална хореография и движения, които подчертават уникалните характеристики на всеки един от членовете на групата. Само в деня на премиерата си сингълът бе стриймван над 12,6 млн. пъти в Spotify. Три  дни по-късно беше видян близо 180 млн. пъти в YouTube. С "Dynamite" Би Ти Ес стана първата южнокорейска група, оглавила престижната класация "Хот 100" на "Билборд" за сингли.

BTS, акроним на Bangtan Sonyeondan, или "Beyond Тhe Scene", е южнокорейски състав, който спечели сърцата на милиони фенове по света още от дебюта си през юни 2013 г.  Получавайки международно признание, благодарение на автентичната музика, която RM, Jin, SUGA, J-Hope, Jimin, V и Jung Kook продуцират сами, забележителните им изпълнения и умения да взаимодействат с публиката, момчетата се затвърждават като международни суперзвезди и разбиват безброй световни рекорди. Оказвайки позитивно влияние чрез разнообразни кампании като LOVE MYSELF и речта им "Speak Yourself" пред Обединените нации, BTS мобилизираха милиони фенове из цял свят, наречени "Army", оглавиха музикалните чартове, разпродадоха световни турнета и стадиони, и дори станаха част от класацията на "Най-влиятелните хора за 2019 година" според сп. "Тайм". Южнокорейците са носители и на множество престижни отличия от "Билборд", Американските музикални награди и други.

Церемонията по обявяването на победителите на MTV Video Music Awards 2020 се проведе при ограничения поради коронавируса и без публика.  По-голямата част от събитието премина под знака на впечатляващи изпълнения - някои предварително записани, други заснети на различни места в Ню Йорк, въпреки че локациите невинаги можеха да бъдат разпознати.

Ариана Гранде и Джъстин Бийбър получиха статуетка за "Stuck With U" в новата категория, въведена вследствие на COVID-19 - Най-добро музикално видео, направено у дома. Канадецът The Weeknd спечели голямата награда в категорията Видео на годината за клипа към песента "Binding Lights". Същият сингъл стана и най-добра ар-ен-би песен.

На галата не липсваха и провокации. Например звездата Майли Сайръс пристигна в напълно прозрачна рокля (с черно бельо). Вокалистката се изяви по време на събитието и представи за първи път в телевизионен ефир своя нов сингъл "Midnight Sky". Той излезе на 14 август - същия ден, в който тя се раздели с Коди Симпсън. В края на изпълнението си тя скочи на гигантска блестяща диско топка, която очевидно напомни на феновете за нейния суперхит "Wrecking Ball". Лейди Гага и Ариана Гранде също за първи път изпяха своето пробивно парче "Rain Оn Me" на живо.

Голямото си завръщане на сцената на MTV VMA осъществи и Black Eyed Peas - след 17-годишно прекъсване. Вечерта завърши с изпълнението на хита им от 2010 "I’ve Got A Feeling", а  фронтменът Will.i.am отправи силни доми: "Знам, че сега е трудно време, но трябва да запазим любовта жива".  The Weeknd, Maluma, Doja Cat, CNCO, Chloe X Halle, Machine Gun Kelly, Travis Barker, Jack Harlow и Lewis Capaldi бяха сред останалите, които се представиха на живо.

Откривайки шоуто, водещата Кеке Палмър отдаде почит на Чадуик Боузман, холивудската звезда, която загуби живота си в борбата с рака. Почитта към актьора продължи през цялото време с видеоплакет, включващ негови снимки.

Годишната награда е учредена от музикалния канал MTV през 1984 г. като алтернатива на "Грами" в категория "видео". Номинираните за MTV VMAs се определят от специално жури, което включва продуценти, представители на звукозаписни компании и преса, като в някои номинации победителят се определя от зрителите чрез гласуване на уебсайта на MTV. На победителите се връчва отличие на MTV VMAs - Статуетката на Лунния човек, припомнят световните агенции.

Още отличници:

- Най-добър нов изпълнител - Доджа Кет
- Най-добро изпълнение на живо под карантина - група CNCO ("MTV Unplugged Аt Home")
- Хип-хоп - Мегън Ти Стейлиън ("Savage")
- Латино - Малума в сътрудничество с Джей Балвин ("Que Pena")
- Рок - Колдплей ("Orphans")
- Алтернативна музика - Машийн Гън Кели ("Bloody Valentine")
- Песен на лятото - Блекпинк ("How You Like That")
- Режисура - Тейлър Суифт за ("The Man")
- Монтаж - Майли Сайръс ("Mother's Daughter")
- Сценография - Майли Сайръс ("Mother's Daughter")
- Визуални ефекти - Дуа Липа ("Physical")

Всички победители - ТУК

Снимка: The Guardian

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички