SoFest с неочаквани колаборации от стилове и изкуства


SoFest с неочаквани колаборации от стилове и изкуства

3561

Останаха броени часове до тазгодишното издание на SoFest.

Обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството на откритата лятна сцена в кино "Кабана", НДК, от 4 до 6 септември.

На 4 септември в 19.30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Специално за SoFest триото ще представи както обичани парчета, така и най-новите си пиеси.  Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на модното ревю "Традиция и настояще", представено от дизайнери и студенти в Националната художествена академия - София.
 
На 5 септември в 19.00 часа SoFest 2020 ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена - Кирил Хаджиев-Тино. Tino с музикантите от концертната си банда  ще обогатят балканското участие с басиста Беркехан Кьороглу. Заедно с тях в кино "Кабана" ще са и популярните литературни експериментатори от "Пощенска кутия за приказки". Балкански истории ще четат Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов и Камен Алипиев-Кедъра.  

На 6 септември в 19.30 часа на артистичната сцена ще се срещнат завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Пленяващата Белослава и приятели в лицето на  Антони Рикев и Росен Захариев ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия ѝ пети студиен албум. В третата фестивална вечер доказалата се хореографка Анна Пампулова ще представи танцовия спектакъл "Картини от една изложба".
 
И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата дни на уикенда. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления. Тематичен базар с изкушения за малчуганите и техните родители ще се проведе на 5 и 6 септември.

Между 10.00 ч. и 17.00 ч. на 6 септември ще се изявят MindHub Center  – с таблети малчуганите ще програмират пътя на минироботи по трасе 2,20х1,60, Жени Лечева с романа ѝ за деца "Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина" и Жени Кринчева – 10-годишната изпълнителка с множество награди, която ще изпълни авторски детски песни. 

Билети за вечерните събития - в мрежата на "Ивентим" с актуални промоционални предложения и опция за фестивален билет. Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен.

SoFest 2020 се провежда с подкрепата на Министерството на културата. Фестивалът е част от лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.

Повече информация - на:

https://www.facebook.com/SoFestSofia/  и http://sofest.avgroup-bulgaria.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички