Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Svetlana & Riffrain се завърнаха с нова певица и горещ сингъл


Svetlana & Riffrain се завърнаха с нова певица и горещ сингъл

3494

След близо 2-годишна творческа пауза, поп-рок групата Svetlana & Riffrain се завърна на сцената с горещо парче и нова певица.

И все пак… Нека бързо да успокоим феновете, че Светлана Трифонова все още е фронтдама на състава. През 2018 година се роди дъщеря ѝ Миа, която е и главната героиня  в клипа към "Butterfly", актуалната песен на триото.

По повод премиерата на парчето музикантите се пошегуваха в официалната си Фейсбук страница, че засега са ангажирали Миа "само за беквокали, но в скоро време тя ще поеме щафетата като основен вокал!". Надеждите, че в следващите години малката пеперудка ще взима все по-активно участие в клиповете на групата са големи, тъй като тя е плод на дългогодишната любов между Светлана и китариста Илко Шивачев.

Те определят "Butterfly" като най-емоционалната песен на Svetlana & Riffrain до момента, защото разкрива голяма част от личния им свят. В клипа са представени най-съкровените моменти с Миа – от родилното до първата годинка на детето.

"Дълго време умувахме какво видео да направим на тази песен. Но всяка наша идея сякаш не можеше да пресъздаде напълно душата и смисъла, който влагаме в нея. Докато един ден, вдъхновена от най-чистата любов, аз просто сглобих това видео без всякаква претенция… Ей така, за да ни остане за спомен от първата годинка на Миа. Когато всички изгледахме видеото, вече знаехме, че няма да направим по-добър клип на "Butterfly" от този", казва Светлана.

Песента е по музика и текст на Илко Шивачев, китари Илиян Димитров и Илко Шивачев. Аранжиментът е на Юлиан Янев.

Освен новата песен на Svetlana & Riffrain, водена от любовта към детето си, преди няколко месеца Светлана създаде също и свой канал в YouTube, който носи емблематичното за нея име "Голямата малка Светлана".

Това е артистичният псевдоним, с който тя беше известна като дете сред широката аудитория през 90-те години, когато участваше във всички популярни музикални предавания у нас. За габровското лъвче тогава творяха най-големите композитори на България, сред които Тончо Русев, Митко Щерев, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Милен Македонски и други. Цялото детско творчество на малката Светлана, събрано тогава в 3 албума и над 100 студийни записа на БНТ и БНР, сега голямата Светлана публикува в YouTube канала си, където освен оригиналите на своите детски песни, тя споделя и инструменталите към тях, за да могат всички музикални деца да ги пеят по фестивали, конкурси или просто за забавление.

Освен това в YouTube канала "Голямата малка Светлана" може да гледате много влогове от семейното всекидневие на Светлана, Илко и малката Миа, която е възпитавана в любов към изкуството и природата от най-ранна възраст. А също така и моменти от създаването на музиката от Svetlana & Riffrain.

За бъдещото си творчество Светлана, Илиян и Илко казват, че имат много нови музикални идеи, които нямат търпение да запишат в студио и да споделят с българската публика.

Дотогава може да се насладите на последната им песен "Butterfly", с която приятелите искат да покажат, че "понякога най-малките неща заемат най-голямо място в сърцето".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички