Х-ти юбилеен фестивал за поп и рок музика София 2020


Х-ти юбилеен фестивал за поп и рок музика София 2020

3614

В навечерието на празника на столицата, на 15 септември, от 19.00 ч., Платформа А6 – новото място за събития на открито до НДК, ще събере изявени и млади композитори, текстописци, аранжьори и изпълнители, за да отпразнува Х-тото юбилейно издание на фестивала за поп и рок музика "София 2020".

Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда, отличие на името на рок легендата Петър Гюзелев, специална награда на медиите и награда за цялостен принос в българската музика.

Песента на публиката се избира от зрителите, слушателите и публиката, като песента – фаворит може да бъде подкрепена чрез eсемес на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Средствата са в полза на благотворителната кампания на Столична община "Нека бъдем по-добри" в подкрепа на информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми "Да сверим биологичния си часовник навреме".
 
Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е със специален поглед към още една обществено-значима кауза – подкрепа на българския туризъм. Тази година, с партньорството на Министерството на туризма, събитието ще презентира чрез видеоматериали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната.
 
Слоганът на Х-тото юбилейно издание на фестивала е "Ела, виж ме, чуй ме, открий ме - моята България!", за да насочи вниманието на цялото ни общество - и не само, към уникалните ритми, традиции и великолепието на нашата страна. Гала вечерта ще представи и рецитал с ретроспекция на изпълнения на песни, получили големите награди на фестивала през годините.

Като организатори и творци е важно да съхраним и подкрепяме българската поп и рок музика като посланик между поколенията, в изпълнителя на музиката да възпитаваме чувство на отговорност, ред и дисциплина на духа и творчеството, а като граждани да бъдем съпричастни и чувствителни с проблемите на обществото ни, защото всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър! С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благотворителната кауза и казваме "Нека бъдем по-добри", подчертават от екипа на събитието.

Фестивалът за поп и рок музика "София 2020" е част от календара на културните събития на Столична община. Той се организира от Столична община и сдружение "Спринт Продакшън" с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация (БМА) и сдружението "Независими автори, музиканти и продуценти" (СНАМП).

Повече информация - на:

www.sofiasong.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички