На борда на Елпис с Vision Divine


На борда на Елпис с Vision Divine

3165

… Командир на космически кораб, отвратен от света, в който живее, решава да напусне Земята и да я остави на алчните и жадни за власт политици, които причиняват отчаяние.

Той изгражда огромен космически кораб, нарича го Елпис, така се казва духът на надеждата в древногръцката митология, и заедно с група съмишленици, мъже и жени, се отправя към космоса в търсене на нова планета, където да започнат нов живот и да го построят по начина, по който искат. След като години бродят из космоса, те най-накрая намират съвършената планета, която им прилича на райски кът, и кацат върху нея. Но дори и една година не е изминала от пристигането им, когато хората от екипажа започват да проявяват алчност и да се държат като същите политици, които са оставили на Земята в стремежа си да получат повече власт един над друг. Всичко това ужасява командира и той решава да си тръгне. Връща се на космическия кораб Елпис, стартира го, но не задава никакъв маршрут, дестинацията е зададена наникъде…

Това е сюжетната линия, която ни представят музикантите от италианската прогресив пауър метъл група Vision Divine в своя седми студиен албум "Destination Set Тo Nowhere", или "Дестинацията е зададана наникъде".
 
Vision Divine първоначално започва като солов проект на китариста Olaf Thorsen (Labyrinth), но в крайна сметка музикантите решават да продължат като пълноценна група, която се откроява с великолепни вокали, мощни метъл рифове, епични клавири и завладяващи мелодии. Ето какво споделя в интервю Olaf Thorsen, който също така е продуцент на албума и автор на концепцията му:

"Композирането и записването на този албум ни отне повече от година. Смятахме, че това издание е важно за нас, защото в случай на провал, кой ли пък знае, можехме дори да решим да си кажем "благодаря и сбогом". Имахме нужда от албум, с който да заявим, че най-доброто тепърва предстои. Не оставихме нищо на съдбата, работихме усилено, за да направим всичко да съвпада идеално по отношение на цялостния звук и за да накараме всяка песен да звучи различно, да смесим всички влияния и жанрове, които харесваме, като останем верни на стила си и бъдем разпознаваеми от феновете ни.

Разказвам историята на човек, който е толкова омерзен от този свят, управляван от политици, банки, войни, омраза, че накрая взема решението да построи космически кораб и да напусне Земята заедно с всички онези хора, които мислят същото като него. Заедно те ще се опитат да намерят нов свят и да го направят по-добър от този, който напускат... Ще намерят нова планета, но там той ще разбере, че нещата не са такива, каквито е мечтал, защото хората имат своя природа, и няма нов свят, който да бъде намерен като новия Рай.

Ние сме тези, които правят света по-добър или по-лош. Засега имаме само този свят, в който живеем, и предполагам, че трябва да спрем да се оплакваме колко лоши са другите и да започнем да мислим колко лоши сме НИЕ. Трябва да се чудим дали наистина всички сме толкова добри хора, както си мислим. Не толкова много хора биха казали "ужасен съм" и със сигурност не са, но въпреки това не правят нищо, за да стане света по-добър, така че защо да очакваме другите да правят повече от това, което правим самите ние? Това е верига, към която всички сме свързани, и това трябва да се промени", завършва Olaf Thorsen.

Сергей Шишов ще представи "Дестинацията е зададена наникъде" (обложката на снимката) в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 12 септември, този път след новините от 16.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички