Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Кой спечели горещия албум на Ван Гален бенд 2020 - Vision


Кой спечели горещия албум на Ван Гален бенд 2020 - Vision

3590

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Предложението и този път беше ЛИЧНО от нашия приятел Галин Беличовски - китарна пушка, композитор, аранжор, продуцент, тонрежисьор и лидер на Ван Гален бенд (Van Galen Band). Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с ОРИГИНАЛЕН ЕКЗЕМПЛЯР от горещия албум "2020 - Vision" (обложката на снимката) на българо-американската група, чиято премиера се състоя миналия месец. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича цигуларката, която участва в албума "2020 - Vision"?

Вярното е: Deborah Puig

Честито на Григор Йотов и Румяна Цветанова.

"2020 - Vision" бе огласен от сингъла "Alright", включен и в късометражния албум "Alive And Kicking" (2019). Всички 9 парчета в актуалния диск са композирани и аранжирани от Галин Беличовски (вляво на снимката). В групата участват още съпругата на Гальо - Жаки Бел (кийборди, вокал), и вокалистът и хармоникар Стивън "Трип" Питс (Stephen "Trip" Pitts), член на състава от 2007 година. На барабаните е Марк Търнър (Marc Turner), плътната струна опъва Стив Джон (Steve John), на перкусиите се вихри Барнет Лий (Barnett Lee). Саундът на формацията е  класически рок, хард-ен-хеви и блус, но поднесени в експериментална и модерна комбинация - извън клишетата. През 2018 година съставът получи 5 номинации за "Грами", сред които в престижните категории за най-добра песен ("Not The Same") и най-добър албум ("Back To The Blues Vol. 3").

Семейството на Беличовски се установява в Сарасота, Флорида, през 2003-та, където живее две години. После се мести в Маями, основавайки Ван Гален бенд. "Не беше лесно в началото, но нашият дългогодишен опит ни помогна и извън България", разказва Гальо, чиято безкомпромисна струна родните фенове с по-дълга памет познават отлично. Лека-полека, от клуб на клуб и от фест на фест, за уменията му да плете идейни сола, се разчува наоколо.

Междувременно, Беличовски печели китарно състезание, журирано от самия Слаш и известния продуцент Майк Клинк (Mike Clink) (Гънс ен Роузис) (Guns N Roses), Мегадет (Megadeth), Мотли Крю (Motley Crue) през февруари 2010 година. Парчето на Ван Гален бенд "Just  Another Weekend" се нарежда сред отличниците в Ernie Ball Battle Of The Bands.

След това нашето момче придобива популярност и в съседните щати. Индивидуалният му проект "Lifetime" се появява през 2007 година. "Беше настъпило времето за цяла формация", казва той. Първият диск на бенда - "Back Side Of The Moon" (2009), е представен по фестивали и клубове не само в Щатите, но и в Канада. Авторски композиции на Гальо звучат и в два филма. Фоничните парчета на Ван Гален бенд са добре дошли в десетки радиа. Сред по-авторитетните от тях са DC 101 DC’s Rock Station News Radio, WTAM 1100-Clevland WTAK 106.1 и Huntsville’s Classic Rock Radio.  

Понастоящем групата е базирана във Вашингтон.

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички