Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Хитът на Валентин Велчев от Пирин фолк вече и с видеоклип


Хитът на Валентин Велчев от Пирин фолк вече и с видеоклип

3603

Любимецът на "Пирин Фолк" – Валентин Велчев, има нов видеоклип по песента "Благословен", с която успешно се представи на тазгодишното издание на фестивала в Сандански.

За кратко време тя се превърна в хит, благодарение на модерните музикални платформи като iTunes и Spotify. Телевизионната премиера на клипа също мина с голям успех по "Планета Фолк" тв. Спотът вече е достъпен за меломаните и в канала на певеца в YouTube.

"Горд съм да представя моя нов клип към песента ми "Благословен" от "Пирин Фолк 2020"! Благодаря на всички, които участваха в създаването на този красив проект, на Антония Рангелова, която ми направи най-хубавата песен, на Сашко Митковски за прекрасния аранжимент, на Георги Шопов, който издържа всеки мой каприз по време на снимките, и на Ванеса Ценова, без която нямаше да изглеждам толкова блестящо! Обичам ви, бъдете благословени!", така музикантът анонсира премиерата в страницата си във Фейсбук.

Видеоклипът е заснет на надморска височина от 2236 м. на езерото в подножието на връх Безбог в Пирин, което наскоро бе обявено за най-посещаваната планинска дестинация това лято. Според легендата бог Перун имал хубава дъщеря, която живеела край Самодивските езера, но в съседния циркус живеел бог Бес, който решил да грабне хубавицата. Брат ѝ Дженгал научил за намеренията му и го подгонил, докато накрая не го настигнал на връх Безбог. Там го убил и го затрупал с камъни - камарата създава точно такова впечатление. Точно на този фон Валентин Велчев пее "Яз сум слободен и благословен в тая земя да живея за нея".

Любопитното е, че само ден преди снимките природният парк бе отцепен от органите на МВР и Министерство на отбраната заради сигнал за бомба. Оказа се, че е открит стар невзривен боеприпас, който е бил корозирал, а след това закаран при засилени мерки за безопасност на военен полигон за обезвреждането му.

"Благословен":

https://youtu.be/ySIqnYmRU-M

Валентин Велчев в Инстаграм:

https://www.instagram.com/valentin_velchev_music

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички