Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Европа танцува на Ларгото


Европа танцува на Ларгото

3177

"Европейският музикален фестивал" 2020 представя атрактивното музикално-танцово събитие "Европа танцува", което вече стана традиционна част от програмата на форума.

На 26 септември (събота) от 13.00 ч. под куполите на "Ларгото" ще се изявят представителни състави от Дома на културата "Средец", Националния дворец на децата, както и от балетна школа Маша Илиева. Събитието вече няколко години поред събира многобройна и възторжена публика в центъра на столицата с пъстра програма от танци в различни стилове.

В концерта са включени изпълнения на класически и модерен балет, спортни танци, хип-хоп, салса, както и български фолклор. Водещ на събитието е Георги МитовГеми – опитен журналист от Classic FM радио, който умее да създава неповторима празнична атмосфера на спектакъла.

"Европа танцува" е с вход свободен и провеждането му ще бъде съобразено с всички изисквания на здравните власти относно пандемията.

"Европейският музикален фестивал" 2020, организиран от "Кантус Фирмус", е част от календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.

"Европейският музикален фестивал" е един от най-значимите музикални форуми на столицата от последните две десетилетия. Той се организира от агенция "Кантус Фирмус" с подкрепата на Столичната община и с партньорството на Министерството на Културата на Р. България. През годините в него са участвали ярки имена от световните музикални сцени, сред които Джошуа Бел, Максим Венгеров, Найджъл Кенеди, Миша Майски, Пинкас Цукерман, ансамбъл Кремерата Балтика, Цукерман чембър плейърс, камерен оркестър Концертгебау, Academy Оf St Martin In Тhe Fields, симфоничен оркестър на Москва Руска филхармония и др. През 2015 година фестивалът получи наградата на Столичната община в област "Музика" за ярки постижения в областта на културата. През 2019 г. същата награда бе присъдена съвместно на "Кантус Фирмус" и Софийската филхармония за концерта, с който бе открит "Европейски музикален фестивал" 2019.

Форумът е носител на сертификат за качество и званието Remarkable Arts Festival от платформата "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа" - инициатива на Европейската комисия и Европейската фестивална асоциация.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички