Лейди Гага с най-много номинации за Европейските награди на MTV


Лейди Гага с най-много номинации за Европейските награди на MTV

3299

Номинациите за Европейските музикални награди на MTV (MTV EMAs) за 2020-а вече са ясни.

Тази година те ще бъдат присъдени в 16 категории, три от които нови. Церемонията по връчването на отличията ще се излъчва на живо в интернет на 8 ноември. Феновете могат да гласуват за любимите си изпълнители до 2 ноември.

Лейди Гага и тук е с най-много номинации. Поп звездата ще се съревновава в седем категории за отличията, почитащи приноса на изпълнителите към международната музикална сцена. Сред седемте номинации на певицата са за най-добър изпълнител, видео, песен и сътрудничество за парчето "Rain On Me" с Ариана Гранде.

С по пет номинации следват канадският певец Джъстин Бийбър и южнокорейската кей-поп група BTS.

Сред останалите номинирани са Били Айлиш, Карди Би, Тейлър Суифт, Дъ Уикeнд. Тази година ще бъдат присъдени отличия в три нови категории, сред които за латино музика и най-добро виртуално изпълнение на живо. Айлиш за "Everything I Wanted", Карди Би за "WAP" в сътрудничество с Megan Thee Stallion, DJ Калед за "Popstar" в сътрудничество с Дрейк, Карол Джи за "Tusa" - колаборация с Ники Минаж, Тейлър Суифт за "The Man", Дъ Уикенд за "Blinding Lights".

Отличието за най-добър изпълнител ще си оспорват Лейди Гага, Дуа Липа, Хари Стайлс, Джъстин Бийбър, Майли Сайръс и Дъ Уикенд.

С номинации за най-добра песен са BTS за "Dynamite", DaBaby за "Rockstar" в сътрудничество с Роди Рич, Дуа Липа за "Don't Start Now", Лейди Гага и Ариана Гранде за "Rain Оn Me", Роди Рич за "The Box" и Дъ Уикенд за "Blinding Lights". Номинираните в категорията за сътрудничество са Blackpink и Селена Гомес за "Ice Cream", Карди Би за "WAP" в сътрудничество с Megan Thee Stallion, DaBaby за "Rockstar" в сътрудничество с Роди Рич, Джъстин Бийбър за "Intentions" в сътрудничество с Куаво, Карол Джи за "Tusa" в сътрудничество с Ники Минаж, Лейди Гага и Ариана Гранде за "Rain Оn Me", както и Сам Смит и Деми Ловато за "I'm Ready".

В категорията за поп ще се съревновават BTS, Дуа Липа, Джъстин Бийбър, Хари Стайлс, Кейти Пери, Лейди Гага и Литъл Микс.

С номинации за най-добра група са BTS, 5 Seconds Оf Summer, Blackpink, Chloe X Halle, CNCO и Литъл Микс.

Фенската си маса ще "премерят" Ариана Гранде, Blakpink, BTS, Джъстин Бийбър и Лейди Гага.

В категорията за латино музика са номинирани Anuel AA, Бед Бъни, Джей Балвин, Карол Джи, Малума и Осуна.

Претендентите за приза в рок категорията са Coldplay, Green Day, Лиъм Галахър, Pearl Jam, Tame Impala и Дъ Килърс.

Отличието за хип-хоп ще си оспорват Карди Би, Да Бейби, Дрейк, Еминем, Megan Thee Stallion, Роди Рич, Травис Скот.

С номинации в категорията за електронна музика са Калвин Харис, Давид Гета, Кайго, Маршмело, Мартен Гарикс и Дъ Чейнсмоукърс.

В категорията за алтърнатив по трасето са Blackbear, FKA Тwigs, Хейли Уилямс, Машийн Гън Кели, 1975 и Twenty One Pilots.

Феновете могат да гласуват за своите фаворити ТУК до 2 ноември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички