COVID-19: Промени в програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020


COVID-19: Промени в програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020

3353

Заповедта на Министерство на здравеопазването, публикувана на 27 октомври, която промени броя на местата от 50% на 30% от общия капацитет на провежданите културни събития, наложи сериозна реорганизация и в програмата на шестото издание на Plovdiv Jazz Fest, известиха организаторите от Blue M Ltd.

• За огромно съжаление, двата концерта от откриващата вечер (5 ноември) на пианиста Живко Петров и китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, заедно с квартета The Teachers, ще бъдат отложени за пролетните месеци. Сумите за всички закупени билети ще бъдат възстановени.
• При възникналите обстоятелства, гостуването на басиста Ричард Бона няма да се осъществи. Концертът на пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов и тяхната формация Акустична версия остава на 6 ноември от 21.00 ч. Преди него, от 19.30 ч., Милен Кукошаров (на снимката) ще представи своя нов проект Wind Harmonium. Сумата за всички закупени до момента билети ще бъде възстановена и ако гостите на фестивала желаят, ще могат да закупят отново билет за тази вечер, но на стойност 30 лв.  
• Продажбата на билети за двата концерта на Авишай Коен трио е спряна. Все пак ситуацията налага следните промени:

:: По всяка вероятност, няма да е възможно да бъдат спазени предварително закупените места. Екипът на фестивала ще съдейства изцяло на гостите, за да може настаняването да бъде бързо и спокойно;
:: Хората, които са закупили билети за 14 и 19 ред от 19.30 ч. на 7 ноември, ще бъдат пренасочени към концерта от 21.00 ч. Не е нужно билетите да бъдат презаверявани. Ако тези хора нямат възможност да присъстват на по-късния концерт, могат да върнат своите билети и сумата за тях ще бъде възстановена.  

• Всички фестивални билети (Grand Pass) могат да бъдат върнати и сумата, инвестирана в тях, ще бъде възстановена. Гостите със закупени Grand Pass-ове могат да вземат билети за 6 и 7 ноември. Те са единствените, които ще имат опцията да получат билет за концерта на Авишай Коен на 7 ноември от 21.00 ч.

За целта е нужно в сайта на Eventim (в концерта на Авишай Коен трио) да въведат промо кода от първите 20 цифри от баркода на закупения вече Grand Pass.

Процедурата за връщане на билетите е следната:

Сумите за билетите, закупени от мрежа на Eventim, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.

* Билети, закупени от "Стефани реклама" - Русе и "Мюзик център" - Пловдив се връщат на адрес - София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

В случай, че билетите са закупени от сайта на Eventim:

:: с кредитна карта - трябва да се изпратят до централен офис на Eventim: София, ул. "6-ти септември" 58 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени;

:: с наложен платеж или по банков път – зрителите трябва да върнат билетите на адрес: София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

Крайният срок за връщане на билетите е 6 ноември.

Тази година фестивалът ще отличи Антони Дончев и Христо Йоцов - който чества своята 60-та годишнина, с награда за цялостен принос в джаза. През 2020 г. тя ще има двама носители, които едновременно ще бъдат призирани като създатели на групата Акустична версия, но и всеки от тях поотделно – като фигура, която има огромно въздействие и влияние върху развитието на джаз сцената в България.

Както винаги, фестът има съпътстваща програма, която включва най-разнородни събития. Първото от тях е ден преди да основната програма. Грандиозният концерт на Хилда Казасян и Плевенската филхармония "Да послушаме кино" ще се проведе в комплекс СИЛА от 20.00 ч. на 4 ноември. Диригент ще бъде Борислав Йоцов, а на сцената заедно с Хилда Казасян ще бъдат едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов (барабани), Живко Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Михаил Йосифов (тромпет). Специални гости ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.

Друг акцент от съпътстващата програма е фотоизложбата, посветена на ярката личност на българския художник Андрей Даниел. Експозицията ще може да бъде видяна и през трите дни на фестивала в Дома на културата "Борис Христов". Неин автор е Стефан Джамбазов. Изложбата е проект на фондация "Въпреки".

Светослав Николов и Мирослава Кацарова ще изнесат лекция за творчеството на норвежката джаз певица с български произход Радка Тонеф в Bee Bop Cafe на 7 ноември. Ден след края на основната програма, заключителното за феста събитие ще бъде представянето на книгата на Мила Иванова "Хартиена лодка в открито море" и разговор с авторката в Bee Bop Cafe. Творбата включва 65 текста за теми, вдъхновени от реални нейни изживявания. Всяка страница е по действителен случай, или както казва Мила, по действително усещане. 65 текста, които разказват за надежди, страхове, носталгия, страст, красота, лудост, благодарност и любов. Някои от тези есета са писани специално за сборника, други вече са известни от блога на Мила, а трети тя е преработила изцяло при съставянето на книгата. Събитието ще се проведе съвместно с Jazz FM Radio.

Екипът на Plovdiv Jazz Fest искрено се извинява за неудобството, което причинява, и остава на разположение за пълно съдействие.

Надяваме, че независимо от тези трудности, публиката все пак ще подкрепи български музиканти и фестивала.

Събитието се провежда с подкрепата на община Пловдив като част от културния календар на община Пловдив за 2020 година и се осъществява в партньорство с Министерство на културата.

С медийната подкрепа на: БНТ, Jazz FM Radio, Offnews, сп. Нула32, Katra FM, Въпреки, Виж, Лицата на града, Mila.bg, Капана, Под тепето, Plovdiv Time, TrafficNews, MySound.bg.

fb/plovdivjazzfest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички