Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Десетгодишна барабанистка ще свири с Фу Файтърс


Десетгодишна барабанистка ще свири с Фу Файтърс

4705

Фронтменът на Фу Файтърс (Foo Fighters) покани 10-годишна барабанистка да свири с бандата на следващия им концерт във Великобритания след приключването на пандемията.

Бившият дръмър на Нирвана отправи предложението във видеоразговор с Нанди Бушел (Nandi Bushell), организиран от "Ню Йорк таймс". Двамата разказаха как са започнали да свирят на барабани, разбраха се да запишат заедно песен, както и да организират концерт.

"Но ще се появиш в края на шоуто, защото иначе ще го откраднеш", пошегува се Дейв Грол.

С развитието на пандемията десетки сектори и индустрии бяха тежко повлияни, а на хиляди се наложи да се откажат от заниманията си, коментира Би Би Си. Сред понеслите удара се оказаха и музикантите, които бяха лишени от възможността за изпълнения пред публика. За тях виртуалните "срещи" с феновете се оказаха недостатъчни. По данни на "Евронюз" само от края на март до средата на май заради локдауна във Великобритания 7 000 от членовете на съюза на музикантите са загубили потенциални приходи от 24 милиона евро. В тази сложна ситуация едно момиче от Ипсуич, което в последните години привлече погледа на медии, фенове и световноизвестни музиканти, достигна до барабанен "дуел" с един от своите идоли и дори получи обещание да излезе с него на една сцена, след като концертите отново станат реалност.

Малката британка е смятана за гений в свиренето на барабани, а с изпълненията на хитове на Нирвана, Уайт Страйпс, Били Айлиш и други привлече огромна аудитория в YouTube канала си, а в Туитър вече е следвана от повече от 180 хил. потребители. Публиката е привлечена от страстта, с която малката свири и се забавлява с израженията, които съпътстват ударите по барабаните.

Понякога тя се изявява заедно с баща си и брат си, а едно от най-гледаните изпълнения е на парчето на Нирвана "Gloom". Някогашният барабанист на знаменитата банда и основател и фронтмен на Фу ФайтърсДейв Грол, е сред кумирите на Нанди. До преди няколко месеца той, който не е активен потребител на социалните мрежи, изобщо не знае за съществуването на малката и нейните интерпретации на негови парчета. Това се променя преди месец, когато момичето отправя предизвикателство към Грол в Инстаграм и добавя, че мечтае един ден да може да свири с него. Предизвикателството е отправено след изпълнение на песента на Фу Файтърс "Everlong". Редица музиканти я определят като "една от най-сложните за изпълнение на барабани". Парчето достигна до № 3 в американската класация Modern Rock Tracks.

Предизвикателството все пак стига до Грол, който твърди, че е "изумен" от уменията на момичето. Само две седмици по-късно той предизвиква Нанди във видео двубой, в който двамата трябва да изпълнят "Dead End Friends" на супергрупата Them Crooked Vultures, в която Грол също върти палки. Това обаче не е всичко. Малко след виртуалната битка Дейв композира песен за британката.

"Не мога да повярвам. Мистър Грол е написал песен за мен! Това е епично, това е най-добрата песен за всички времена в света! Благодаря ти много, Дейв", възкликва Нанди в Туитър. Самият Грол споделя, че двубоят му е помогнал да осъзнае какво могат да донесат подобни изпълнения, както и за радостта, която се предизвиква у хората в тези времена. "Всъщност, това промени начина, по който гледам на нещата, които бандата ми прави в този период", призна авторитетният дръмър.

Нанди едва ли ще се притесни от излизането на сцена с Дейв, тъй като тя взе участие в концерт на Лени Кравиц, а също така е гостувала в предавания на популярната водеща Елън Дедженерис. В крайна сметка обаче урокът, който малката Нанди дава на по-големите музиканти, е, че страстта към музиката не може да бъде спряна дори от една пандемия, а възможности винаги се появяват. Седмица след новия си сингъл, Фу Файтърс пуснаха и официално видео към него - "Shame Shame". Режисьор на стилните черно-бели кадри е Паола Кудацки, а в главните роли са Дейв Грол и София Бутела. Следващият албум на бандата - нейният десети студиен запис, "Medicine Аt Midnight", ще излезе на 5 февруари.
 "Shame Shame" ще бъде представена със специален онлайн концерт от "Рокси тиътър", Холивуд, тази събота, 14 ноември.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички