David Guetta е световен № 1 диджей за 2020. Future Rave


David Guetta е световен № 1 диджей за 2020. Future Rave

2727

David Guetta спечели в гласуването за световен № 1 диджей на DJ Mag за Tор 100 DJs.

Това е втори триумф на френската суперзвезда, след като отнесе наградата през 2011 година. Маститият диджей и продуцент представи отличието по време на AMF Presents Top 100 DJs -  виртуално шоу в Амстердам, което бе излъчено за целия свят.

"Много благодаря на всички, които гласуваха за мен. Да помисля, че са минали 40 години, откакто за първи път пусках в клуб, и 10 години, откакто спечелих за първи път тази награда, ме направи доста емоционален. Когато за първи път спечелих преди 9 години, получих доста отрицателни реакции за това, че смесвам денс музика с мейнстрийм и поп и да погледна назад и да видя как това оформи индустрията и я разви, е абсолютна лудост. Да спечеля сега, след като се върнах към това, което първоначално съм правил, и да издавам повече ъндърграунд музика с приятеля ми Morten и Future Rave, и с Jack Back, го прави наистина още по-специално. Дължа всичко на феновете си и каквото и да донесе бъдещето, аз ще бъда там, готов да направя саундтрака на партито, надявам се, че и вие също", сподели Guetta за забележителната си победа насред пандемията от коронавирус.

Почти 1.3 милиона вота бяха събрани от почти цял свят, демонстрирайки, че докато много хора са затворени вкъщи, апетитът им за диджейска "храна" остава неутолим. И наистина, гледанията на сериите Top 100 DJs Virtual Festival получиха 8.3 милиона по време, докато течеше гласуването за Top 100 DJs за 95 различни диджейски сетове, успоредно с почти £9,000 в дарения за Unicef.

Този авторитетен приз закрива успешна година за David Guetta, по време на която той отново се вписа убедително в клубната култура. Както твърди в своето интервю, което ще бъде включено в следващото издание на DJ Mag, французинът приписва тази победа на обновения интерес върху по-скоро денс парчетата, отколкото поп хитовете. Той се надява, че #FutureRave звученето му ще възпламени дансинга, веднъж щом светът позволи отново щурата веселба, и заяви решителност да обедини различните огнени сцени, когато това време настъпи.
 
Той спомогна за набирането на $ 1.5 милиона за облекчаване в усилията срещу COVID-19 по време на лайвстрийм събитията United At Home, гледани от над 50 милиона зрители в допълнение на заглавния дигитален фестивал Tomorrowland’s Around The World през юли и потроши рекорди за интерес към виртуалните фестивални серии на DJ Mag Top 100 DJs. В речта, която той изнесе в Амстердам, обърна внимание на факта, че индустрията на електронната музика е тежко ударена от пандемията. Като истински вярващ, че културата е важна, Guetta изпрати обединяващ призив към правителствата по света.
 
"Не само артистите, но и здраво работещите местни жители, екипите по сигурността, организаторите и техниците по света, направиха денс музиката толкова огромна и процъфняваща индустрия, която изисква уважение на всички нива. Но сега е необходимо да се направи повече. Индустрията ни е тежко ударена тази година. Милиони загубиха работата си и правителствата по света се провалиха да отбележат важността на музиката и развлекателните индустрии. Те изискват подкрепа като всяка друга. Културата не може да бъде подценена. Правителствата трябва да поемат инициатива", подчерта авторитетният David Guetta.
 
Церемонията по наградите Top 100 DJs трябваше да се завърне на голямата сцена на AMF, на Amsterdam's Johan Cruijff ArenA, където №.1 диджеят обикновено бива "коронясан" пред 400 000 почитатели на денс музиката. Поради пандемията обаче, бе взето решение за виртуално провеждане на галата. Подновявайки колаборация от десетилетия, DJ Mag се обедини с AMF за продуцирането на шоуто за наградите Top 100 DJs – празник на електронната музика в Амстердам, градът-домакин на Top 100 DJs от 2011 насам. Шоуто представи изпълнения на David Guetta, Don Diablo, Afrojack, Nicky Romero, Armin Van Buuren и други сред забележителните локации на Амстердам.
 
David Guetta се изяви с пълен сет, продуциран или ремиксиран напълно от него. Изпълнението му включи музика на живо и записи. Диджеят пусна всяка песен в оригиналната ѝ версия, но във Future Rave звучене.
 
В иновативно ново партньорство със Snapchat, феновете на денс музиката получиха възможност да отпразнуват "коронясването" на David Guetta в реално време благодарение на пускането на два ефекта Snapchat Lenses. Първият -  Landmarker Lens, създава специален момент в града, дом на Top 100 DJs от 2011 година. Стартирал ексклузивно по време на шоуто, той разкрива № 1 диджея - в добавена реалност в емблематичната локация Royal Palace, превръщайки сградата в покрита сцена от високоговорители, на която David Guetta изпълнява от върха. Вторият ефект - глобално наличният Sky Lens, проектира David Guetta в небето, използвайки технологията добавена реалност на Snapchat. Потребителите на Snapchat могат да се насладят на преживяването на телефоните си като отворят Snapchat камерата и изберат съответния sky Lens ефект от карусела или да сканират snap кода.
 
Още нещо ново за 2020 - организаторите на Top 100 DJs анонсираха официално партньорство с Virtual DJ. С повече от стотици милиони тегления, Virtual DJ досега е най-използваният диджейски софтуер на пазара и има утвърдена история в техническите иновации, оформила дигиталното диджейство през последните две декади. Тази година VirtualDJ е темата на индустрията за представянето на променяща играта технология, разделянето на различни части в реално време на напълно миксирани парчета във софтуера. Технологията отваря нова възможност, която дълбоко ще въздейства на начина, по който диджеите ще миксират в следващите години, и е сякаш естествен придружител на водещото изследване. По време на кампанията Top 100 DJs 2020, DJ Mag продуцира серия от видеа на водещи артисти от изследването, пробвайки тази променяща играта технология. 
 
Анализ на резултатите, включително интервюта с всеки диджей - тук:

djmag.com/top100djs
 
DJ Mag е списание за електронна музика и клубна култура, появило се първоначално в Обединеното кралство през 1991 година. Влиятелното издание прерасна в глобален мултимедиен бранд с офиси с 17 държави по света, месечна аудитория от 74 милиона и дейности в принта, дигиталното пространство, видеото и събитията.
 
Top 100 DJs е авторитетна класация за най-популярните диджеи в света с 1.3 милиона вота на година. Анкетите за нея предизвикват яростни дебати през годината със спекулации за световния No.1 диджей, нови предложения и най-големите "катерачи", доминиращи онлайн дискусията и отвъд това.
 
UNICEF функционира в над 190 държави и проверява за това повечето деца да са ваксинирани, образовани и защитени. Чрез силата и единението на музиката, събраните пари по време на анкетата Top 100 DJs ще подкрепят UNICEF за ваксинирането на деца в защита срещу смъртоносни болести, животоспасяваща храна за недохранени деца, обучаване на учители и осигуряване на образование, защита на уязвими деца от насилие и жестокости и хуманитарна помощ за деца в опасност от война и бедствия по света.
 
Virtual DJ – С повече от стотици милиони тегления, Virtual DJ досега е най-използваният диджейски софтуеър на планетата. И, включвайки най-иновативните технологии, изключителна  стабилност и агностична plug-and-play съвместимост с всеки хардуеър, е най-силният и професионален диджейски софтуеър на планетата.

AMF/ALDA - AMF е събитие в денс музиката, организирано от ALDA, провеждащо се в рамките на Amsterdam Dance Event. То показва революционните дизайни за сцена и обединява 40 000 меломани. ALDA е продуцент и организатор на концепции в електронната музика. Компанията също така организира събития като Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, We Are Connected, New Horizons и The Flying Dutch. По време на ADE 2018, ALDA обедини сили с Insomniac. Заедно двете компании ще разширят сцената на денс музиката към по-разнородна световна аудитория.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички