Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Джей-Зи стана главен играч в бизнеса с канабис в САЩ


Джей-Зи стана главен играч в бизнеса с канабис в САЩ

3732

Джей-Зи бе избран за "главен визионер" на голяма нова кампания за продажба и популяризиране на канабис, който е легален в няколко американски щати, включително Калифорния, където този бизнес се разраства стремглаво в момента.

Американският рапър, композитор, продуцент и предприемач ще ръководи стратегията на марката на TPCO и ще привлече други "водещи артисти и музиканти" за популяризиране на бизнеса. Той също така ще ръководи инвестициите ѝ в компании за канабис, притежавани от чернокожи и малцинства в подкрепа нейните инициативи за "поправяне на неправдите", извършени, когато канабисът е бил нелегален. Компанията заяви, че това включва "работа за значителна промяна в системата на наказателното правосъдие" и подпомагане на хора, осъдени за престъпления, свързани с канабис, както и с обучение и назначаване на работа. TPCO също може да се похвали със съдружник като Риана в ролята на акционер. В изявление на марката се казва, че Джей-Зи ще използва "ненадминатото си културно влияние", за да привлече други звезди на борда. Ходът е предприет месец след като рапърът пусна нова марка трева, наречена Monogram. Той е първият в света хип-хоп милиардер.

Бизнесменът нe крие, че е стигнал до Caliva след широко търсене на подходящ партньор в процъфтяващата индустрия. "Всичко, което правя, искам да правя правилно и на най-високо ниво", каза той в изявление, публикувано на уебсайта на компанията. "С целия потенциал в канабис индустрията, опитът и етиката на Caliva я правят най-добрия партньор за това начинание. Искаме да създадем нещо невероятно, да се забавляваме в процеса, да правим добро и да водим хората по пътя", сподели Шон Картър, както е рожденото име на изпълнителя. Могъщият бизнесмен е известен още като Да Рок, Джига и Хова. От Caliva заявиха, че като главен стратег, той ще помогне на компанията в нейните творчески решения, както и в усилията и стратегията за популяризиране на марката. По-конкретно - той ще се съсредоточи и върху  увеличаване на участието в легалния бизнес с канабис на хора, които са излежавали присъда в затвора и са били изключени от бързоразвиващия се сектор. "Заедно се надяваме да оформим начина за процъфтяване на канабиса, да насърчаваме равенството и справедливостта в развитието на индустрията, да популяризираме многобройните употреби и ползи от него, давайки възможност на потребителите да се чувстват свободни да го използват когато и където пожелаят", уточняват от мениджмънта на Caliva.

Рапърът Снууп Дог създаде своя собствена марка марихуана, а актрисата Упи Голдбърг стартира линия от медицински продукти с марихуана за жени през 2016 година. 50-годишният Джей- Зи, който е съпруг на поп звездата Бионсе (The Carters), миналата година бе обявен от списание "Форбс" за първия хип-хоп милиардер, благодарение на инвестициите в шампанско, коняк, услугата за споделяне на пътувания Юбер и неговата развлекателна компания Rock Nation. Джей- Зи е ултрауспешен собственик на лейбъл (Roc-A-Fella), а заедно с основателя Деймън Даш задвижи ърбън фешън компанията Rocawear, в която освен задължителните мъжки, дамски и детски дрехи, има чорапи и limited edition детски колички. Култовият хип-хоп бранд беше основан през 1995 г., а в началото на 2006 година беше завзет изцяло от Джига след конфликт със съдружниците. Годишната му печалба само от това е над $ 700 млн. долара. Цветнокожият владетел има и своя линия гуменки за Reebok, наречена The S.Carter Collection. Тези обувки все още държат рекорда за най-бързо продаван модел на Reebok и превърнаха Джей-Зи в първата личност, която не е спортист, но има специална лична серия маратонки. Той е партньор на производителя на луксозни швейцарски часовници Audemars Piguet.

TPCO е собственост на Subversive Capital Acquisition Corp, чиито шефове имат нарастващо влияние в индустрията и ще комбинират компаниите за канабис Caliva и Left Coast Ventures. Те се надяват на приходи на стойност $ 334 млн. през следващата година. Калифорния беше начело на усилията за облекчаване на законите около опиата, узаконен за развлекателна употреба за хора над 21 години в щата през 2018 година, припомня BBC.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички