Ашли с емоционална интерпретация на Провикнал се Никола


Ашли с емоционална интерпретация на Провикнал се Никола

3109

Новият фолклорен клип на звездата на "Диапазон Рекърдс" Ашли получи своята телевизионна премиера в ефира на Фен Фолк ТВ.

Видеото е към песента "Провикнал се Никола", позната от репертоара на големия Борис Машалов. Талантливата изпълнителка избира точно тази песен, защото мелодията и текста са ѝ много близки, а и с наближаването на Никулден това изпълнение е прекрасен подарък за всички, които празнуват. Любопитното е, че повечето хора си мислят, че песента се казва "Изкарай, Гано, говедата", понеже това е кулминацията в текста и лесно се помни.

Ашли не се колебае на кого да се довери за аранжимента на "Провикнал се Никола". Избира талантливия Пейо Пеев, на когото тя се възхищава за постиженията и музикалността, която притежава. "Не мислихме дълго как да звучи нашия вариант на тази прекрасна народна песен. И двама искахме да е различна, да се откъснем, доколкото е възможно, от стила ѝ досега, но все пак да запази своята идентичност. Истината е, че я направихме от първия път, записахме я с лекота и усмивки", разказва изпълнителката.

Пейо Пеев не просто работи с Ашли по песента, но и приема поканата ѝ да стане част от видеоклипа.

В него виждаме Ашли в два различни стила – прекрасна носия от северняшкия край и красива, нежна бяла рокля. Изпълнителката и продуцентът ѝ Ненчо Касъмов, който е и режисьор на видеото, решават да заложат на контрапункт на двата стила в унисон с различния аранжимент на песента.

"Заснемането на клипа беше изпитание за целия екип. Гледахме прогнозата седмица преди това и тя ни уверяваше, че ще бъде слънчево и не много студено, но уви. Слънцето се появи за кратко, а температурата беше близо до нулата. Ние буквално замръзнахме, особено аз. Хората от екипа поне бяха с якета, а горката аз с тази рокля и носия... Не чуствах ръцете и краката си. Не можех да се преоблека, защото буквално не усещах пръстите си. Болеше много, все едно ме пронизваха дузина ледени игли. Опасявах се, да не предам тази вледеняваща емоция в клипа, старахме се да не си проличи, все пак сме професионалисти. Когато прегледах кадрите се успокоих, защото всичко беше наред и отново с екипа на Фен Фолк ТВ си свършихме работата отлично", разказва Ашли.

Специални благодарности изпълнителката и екипът ѝ отправят към "Романтика Фешън" за прекрасната рокля и на читалище "Иван Вазов" гр. Мадан за красивата носия.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички