Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Bad Bunny e най-стриймваният артист в Spotify за 2020 година


Bad Bunny e най-стриймваният артист в Spotify за 2020 година

3499

Bad Bunny, Били Айлиш и The Weeknd са сред най-стриймваните артисти в платформата Spotify за 2020 година, сочат ежегодните данни на Wrapped, оповестени от шведската компания.

Пуерториканецът Bad Bunny е № 1 по брой стриймвания с повече от 8.2 милиарда слушания. Веднага след него се нареждат (съответно) Drake, J Balvin, Juice WRLD и The Weeknd.

YHLQMDLG, вторият студиен проект на Бенито Антонио Мартинес Окасио, както е истинското име на Вad Bunny (на снимката),  е най-слушаният албум за 2020 година. Той е събрал над 3.3 милиарда слушания от излизането си. Останалите най-слушани дискове в Топ 5 са "After Hours" на The Weeknd, "Hollywood’s Bleeding" на Post Malone, "Fine Line" на Хари Стайлс и "Future Nostalgia" на Дуа Липа.

За втора поредна година Били Айлиш е най-стриймваният артист от женски пол в Spotify. Зад американската тийнейджърка се нареждат други популярни имена, сред които Тейлър Суифт, Ариана Гранде, Дуа Липа и Халси. The Weeknd, който не бе номиниран за "Грами" и определи организаторите им като "корумпирани", може да се похвали с най-слушаната песен за годината.  Това е суперуспешната "Blinding Lights", която е била слушана повече от 1.6 милиарда пъти през годината. Сингълът получи платинен сертификат още в първите 4 месеца след премирата си. Топ 3 се допълва от парчетата "Dance Monkey" на Tones And I и "The Box" на рапъра Roddy Rich. Следват "Roses – Imanbek Remix" на Imanbek и SAINt JHN и "Don’t Start Now" на Дуа Липа. Това са петте песни, които успяха да завладеят Spotify от началото годината.

Съвсем неизненадващо, най-слушаният подкаст в Spotify е ексклузивното шоу The Joe Rogan Experience. Джо Роугън тази година подписа ексклузивен договор с шведската стрийминг платформа. В Топ 3 са и TED Talks Daily и The Daily. Подкастът на бившата Първа дама Мишел Обама е под № 4 в това преброяване.

Spotify отчита, че през изминалите 12 месеца плейлистите, тематично насочени към работата у дома, са скочили с 1400 процента, а тези за физическо и психическо здраве – със 180 процента.

Снимка: Wikipedia/Glenn Francis

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички