Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Доли Партън финансирала тестовете на ваксината Moderna


Доли Партън финансирала тестовете на ваксината Moderna

3041

Знаменитата Доли Партън, която през април дари $ 1 долара за изследване на Covid-19, е посочена сред спонсорите, финансирали изследвания за ваксината Moderna, извести CNN.

През април, по-малко от месец, след като вирусът беше официално обявен за пандемия, примата на кънтрито дари $ 1 милион за изследване на коронавируса в университета "Вандербилт". Повече от седем месеца по-късно стана ясно, че сумата на легендарната изпълнителка е помогнала за финансирането на ваксината срещу Covid-19 на Moderna, която стана втората коронавирусна ваксина със зашеметяващо висок процент на успех.

Този жест на Доли Партън бе повод тя да бъде възпята с версия на хита ѝ "Jolene".

Райън Кордел, преподавател по английски език в Североизточния университет, публикува в Туитър свой вариант по знаковата за вокалистката песен под заглавие "Ваксина" и бързо привлече вниманието на десетки хиляди потребители на социалната мрежа. Текстът, в който звучи: "Ваксина, ваксина, ваксина, ваксина/ моля те, влей се в ръката ми/ваксина, ваксина, ваксина, ваксина/ моля, опази ме от Ковид-заплахата" е дело на лингвистката и писателка Гретхен Маккалък, която го публикува онлайн и призова хората да запишат свое изпълнение. "Обичам тази песен. Обичам Доли Партън. И не знам, просто се вдъхнових и грабнах китарата", каза Кордел, цитиран от "Асошиейтед прес".

Името на Партън се появи в предварителния доклад за ваксината сред спонсори като Националния институт по алергия и инфекциозни болести, на който д-р Антъни Фаучи е начело, и университета "Емори". Певицата направила дарение за университетския медицински център "Вандербилт" в чест на своя приятел и професор по хирургия на "Вандербилт" д-р Наджи Абумрад.

Ваксината Moderna е 94,5% ефективна срещу коронавирус, според ранните данни, публикувани от компанията. "Ваксинациите могат да започнат веднага в края на декември - каза Фаучи - въпреки че те ще бъдат предоставени първо на високорискови групи като здравни работници, възрастни хора и хора със съпътстващи медицински състояния".

Откакто Доли направи първото си дарение, коронавирусът настъпи агресивно в САЩ. Тогава имаше малко над 200 000 съобщени случая за Covid-19 в САЩ. После надскочиха 11, 2 милиона, а близо 250 000 американци починаха. Тогава вокалистката призова феновете си да дарят на изследователския фонд Covid-19 на Vanderbilt Health, който е събрал над $ 98 000 от нужните $ 250 000.

"Чувствах, че сега е моментът да отворя сърцето и ръката си и да се опитам да помогна", каза звездата през април.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички