Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Виж кой спечели автобиографията на Стефан Диомов


Виж кой спечели автобиографията на Стефан Диомов

3069

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Първото предложение от специалната коледно-новогодишна поредица бе от нашите приятели в издателство "Знаци". Както е известно, именно в неговия каталог се появи автобиографията на Стефан Диомов "Белите и черни клавиши на моя живот" (корицата на снимката). Двама от вас получих уникалния шанс да се сдобият с книгата, чийто тираж е пред изчерпване. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Срещу кое жълто телевизионно предаване Стефан Диомов спечели дело за клевета през 2007 година?

Вярното е: "Сигнално жълто"

Честито на Аглика Русева-Минчева и Евдокия Стоева.   

Бащата на Тоника обяснява, че заглавието "Белите и черни клавиши на моя живот" е метафора, която използва заради победите и разочарованията в живота му.

Стефан Диомов:

"Тоника!... Толкова години треперехме над всяка сричка, над всяка нота, над всеки звук... Издигахме снагата ѝ – тухла по тухла – все по-нагоре и все по-нагоре!...

"Златният Oрфей"!... Да се качиш на сцената на този форум не беше шега работа. Огромна зала, оркестър, телевизионни камери, които следят и най-малкото движение... Всичко беше на живо! Трябваше да си перфектен, сигурен, безгрешен...

"Има песни, които се раждат за минути, но има и такива, за които е нужно време да узреят, да се избистрят като добре отлежало вино".

"Хубавата песен е като погледа на красива жена, който те среща в някой мъглив, тъжен ден... Неочаквана усмивка насред мрачен  пейзаж... Щастливо докосване до нещо уютно, мило, приятелско... Хубавата песен те кара да гледаш на света с други очи!"

"Харесвам тази книга! Чете се леко и с голям интерес. Харесва ми чувството за хумор - деликатно, ненатрапчиво. Харесва ми емоцията, която е заразителна. Харесва ми отдадеността на музиката, която се усеща. Тя просто извира от всяка страница и очевидно е същината в живота на Маестрото. Харесва ми признанието към хората, които са неслучайно в тази лична история - семейството, приятелите, учителите, музикантите, поетите... Не са пропуснати събитията от значение за националната и европейска култура", пише издателката Румяна Емануилиду.

"Стефан Диомов е ловец на мигове, на емоционални състояния. Смятам, че талантите му съжителстват цялостно в неговата артистична природа. Радвам се, че мога да им се насладя, както и многобройните зрители и слушатели... ", споделя телевизионният продуцент Георги Тошев.

Стефан Диомов е роден в Бургас на 16 февруари 1945 година. Ръководител на групите Тоника, Тоника СВ, Магистрали, Горещ пясък, Фамилия Тоника, Петте сезона. Написал е десетки шлагерни песни, някои от които добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни. Дългогодишен музикален директор на фестивала "Бургас и морето". Наричат го ласкаво Татко Диомов.

Междувременно, още не е късно да пробвате късмета си за книгата на Лесли-Ан Джоунс "Кой уби Джон Ленън".

Вижте как ТУК
  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички