Виж кой спечели автобиографията на Стефан Диомов


Виж кой спечели автобиографията на Стефан Диомов

3045

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

Първото предложение от специалната коледно-новогодишна поредица бе от нашите приятели в издателство "Знаци". Както е известно, именно в неговия каталог се появи автобиографията на Стефан Диомов "Белите и черни клавиши на моя живот" (корицата на снимката). Двама от вас получих уникалния шанс да се сдобият с книгата, чийто тираж е пред изчерпване. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Срещу кое жълто телевизионно предаване Стефан Диомов спечели дело за клевета през 2007 година?

Вярното е: "Сигнално жълто"

Честито на Аглика Русева-Минчева и Евдокия Стоева.   

Бащата на Тоника обяснява, че заглавието "Белите и черни клавиши на моя живот" е метафора, която използва заради победите и разочарованията в живота му.

Стефан Диомов:

"Тоника!... Толкова години треперехме над всяка сричка, над всяка нота, над всеки звук... Издигахме снагата ѝ – тухла по тухла – все по-нагоре и все по-нагоре!...

"Златният Oрфей"!... Да се качиш на сцената на този форум не беше шега работа. Огромна зала, оркестър, телевизионни камери, които следят и най-малкото движение... Всичко беше на живо! Трябваше да си перфектен, сигурен, безгрешен...

"Има песни, които се раждат за минути, но има и такива, за които е нужно време да узреят, да се избистрят като добре отлежало вино".

"Хубавата песен е като погледа на красива жена, който те среща в някой мъглив, тъжен ден... Неочаквана усмивка насред мрачен  пейзаж... Щастливо докосване до нещо уютно, мило, приятелско... Хубавата песен те кара да гледаш на света с други очи!"

"Харесвам тази книга! Чете се леко и с голям интерес. Харесва ми чувството за хумор - деликатно, ненатрапчиво. Харесва ми емоцията, която е заразителна. Харесва ми отдадеността на музиката, която се усеща. Тя просто извира от всяка страница и очевидно е същината в живота на Маестрото. Харесва ми признанието към хората, които са неслучайно в тази лична история - семейството, приятелите, учителите, музикантите, поетите... Не са пропуснати събитията от значение за националната и европейска култура", пише издателката Румяна Емануилиду.

"Стефан Диомов е ловец на мигове, на емоционални състояния. Смятам, че талантите му съжителстват цялостно в неговата артистична природа. Радвам се, че мога да им се насладя, както и многобройните зрители и слушатели... ", споделя телевизионният продуцент Георги Тошев.

Стефан Диомов е роден в Бургас на 16 февруари 1945 година. Ръководител на групите Тоника, Тоника СВ, Магистрали, Горещ пясък, Фамилия Тоника, Петте сезона. Написал е десетки шлагерни песни, някои от които добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни. Дългогодишен музикален директор на фестивала "Бургас и морето". Наричат го ласкаво Татко Диомов.

Междувременно, още не е късно да пробвате късмета си за книгата на Лесли-Ан Джоунс "Кой уби Джон Ленън".

Вижте как ТУК
  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички