Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

ВВС: №1 албум на годината e Fetch The Bolt Cutters на Фиона Eпъл


ВВС: №1 албум на годината e Fetch The Bolt Cutters на Фиона Eпъл

3149

"Fetch Тhe Bolt Cutters", дългоочакваният нов - шести студиен диск на Фиона Епъл, беше признат за албум на годината от BBC.

Авторитетната медия публикува рейтинга на най-добрите сингли и албуми за 2020 година, компилиран от плейлистите на най-влиятелните световни музикални списания, вестници, блогове и радио- и телевизионни предавания.

На втора и трета позиция след изданието на 43-годишната американска изпълнителката с рождено име Фиона Епъл Макейфи-Магарт са проектите на нейните сънароднички (съответно) Фийб Бриджърс с "Punisher" и звездната Тейлър Суифт ("Folklore").

Мегахитът "WAP" на Карди Би и Мегън Тий Стейлиън беше определен за песен на годината. Сингълът на устатите рапърки, нареждащи за "мокра п**ка", е лидер по брой търсения в Google. Второ място сред синглите зае ремиксът на парчето "Savage", дело на Мегън Тий Стейлиън и дивата Бионсе. На трета позиция е "People I'm Been Sad" на френската вокалистка Кристин и кралиците (Christine Аnd Тhe Queens).

"Fetch Тhe Bolt Cutters" е саундтрак към времената на тревожност (не само заради Кошмар-19), създаден от вечно свободния дух на същински сингър-сонграйтър. Не че Фиона Епъл се е отървала от всичките си демони. Тъкмо напротив - живее в хармония с тях и, както винаги, излиза от къщата си предимно, за да разходи кучетата. Това е още един плюс към чудесния ѝ алтърнатив поп, а новите парчета са огледало както на изолацията, така и на разтърсващи света събития. Съвсем не случайно наследникът на албума "The Idler Wheel..." (2012) спаси монументалния Дейв Грол по време на карантината. Попитан дали смята, че музиката е помогнала на хората да се справят с локдауна, някогашният член на Нирвана и настоящ фронтмен на Фу Файтърс призна: "О, да – това е вярно. Имам предвид, благодаря на Бог за новия албум на Фиона Епъл. Той е красив и го чакахме отдавна".

13-те композиции на Епъл, сред които и водещият сингъл "Shameika", са едновременно лични и силно политически. В тях вокалистката ни среща с бивши любовници и новите им приятелки, разкрива как е била изнасилена като малка, очертава борбата си с депресията и сблъсъците с общественото мнение, което ѝ беше лепнало етикета "трудна" още докато беше тийнейджърка. "Изобщо не знаех как да редактирам записите и да ги направя по-кратки, така че всяка песен е просто една дълга сесия. Дори да сбърках, просто продължавах напред и оставях грешката да се впише", разказва мултиинструменталистката, която тук свири на пиано, ударни, перкусии, тимпани, мелотрон, вурлицър и... камбани.

Премиерата на "Fetch Тhe Bolt Cutters" се състоя на 17 април.  Дискът беше посрещнат позитивно от критиката и получи високи оценки. Той се хареса и на верните фенове на колоритната изпълнителка, която има в CV-то и си отличие "Грами". Както MySound.bg оповести своевременно, актуалната ѝ творба е сред номинациите за престижните отличия и тази година: ще се конкурира в категорията за най-добър алтернативен албум с Бек ("Hyperspace"), Фийб Бриджърс ("Punisher"), Британи Хауърд ("Jamie") и Тейм Импала ("The Slow Rush").

BBC компилира списъка The 35 "Вest Оf" от листите на Associated Press, AV Club, BBC 6 Music, Billboard, Clash, DIY, Consequence Of Sound, Entertainment Weekly, The Forty-Five, Gaffa, The Guardian, Insider, LA Times, Line Of Best Fit, Loud & Quiet, Mojo, NME, NPR, Paste, People, Pitchfork, Pop Matters, Popsugar, Rolling Stone, Slant Magazine, Spin, Stereogum, The Sydney Morning Herald, The Times, Time Magazine, Double J, Uncut, Uproxxx, US Weekly и Vice.

Снимка: Interview Magazine

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички