Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Blinding Lights e №1 запис на годината в Billboard Hot 100


Blinding Lights e №1 запис на годината в Billboard Hot 100

3394

The Weeknd и фламенко-поп дивата Rosalía отпразнуваха 1 година от издаването на суперхита "Blinding Lights" с изненадваща ремикс версия на парчето, което влезе в историята с изключителни постижения през 2020 година.

То е №1 запис на годината в Billboard Hot 100 с най-много седмици в Tор 5 и Tор 10 в 62-годишната история на класацията. Както MySound.bg вече писа, сингълът е най-стриймвана песен глобално в Spotify.

"Blinding Lights" е включен в последния хитов студиен албум на The Weeknd "After Hours", който излезе на 27 март. Rosalía влиза в юбилейния проект на канадската звезда, докато успоредно с това тече и звукозаписната сесия на новия ѝ албум, който следва нейния суперуспешeн диск от 2018 година "El Mal Querer". Двамата изпълнители пуснаха и официално задкулисно лирик видео към ремикса на "Blinding Lights", режисирано от Dylan Coughran (Travis Scott, NAV).

Гледай го ТУК

Сингълът "Blinding Lights", който получи платинен сертификат още в първите си 4 месеца, е №1  Billboard R&B/Hip-Hop песен на 2020, №1 Billboard Hot R&B песен на 2020 и прекара най-много седмици на върха на класацията (34), също така е и №1 Billboard R&B/Hip-Hop песен с най-много продажби за 2020 и №1 Billboard R&B песен с най-много стрийма през 2020 година.
 
След като The Weeknd все пак взема решение да издаде 4-тия си студиен проект "After Hours" в такива несигурни за света времена, албумът дебютира под №1 в Billboard Top 200, където се задържа 4 седмици. Дискът счупи рекорда за най-стриймван албум в първите си 24 часа като впоследствие се превърна и в най-стриймвания албум на 2020. Това е и първият албум, който остана под №1 в Billboard 200 за 4 последователни седмици от 2018 насам. The Weeknd е първият артист, който едновременно оглави Billboard 200, Billboard Hot 100, Billboard Artist 100, Hot 100 Songwriters и Hot 100 Producers.
 
"Blinding Lights" доминира световния радиоефир през 2020 година, регистрирайки редица постижения и отличия. У нас песента се задържа 26 последователни седмици в Top 10 на националната ни класация, 11 от които под №1.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички