Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Почина Алекси Лайхо - бившият фронтмен на Children Of Bodom


Почина Алекси Лайхо - бившият фронтмен на Children Of Bodom

2766

Алекси Лайхо (Alexi Laiho) - бившият фронтмен на екстремната метъл машина Children Of Bodom, е починал на 41-годишна възраст в дома си във финландската столица Хелзинки миналата седмица.

Тъжната новина за кончината на вокалиста, китарист и текстописец беше оповестена във Фейсбук, а после потвърдена и от неговия издател - лейбъла Napalm Records.

Колегите му от вече разпадналата се група посочват, че той е страдал от проблеми със здравето през последните няколко години, без обаче да дават повече информация.

"Повече от 25 години приятелство. Загубихме брат. Светът загуби феноменален текстописец и един от най-великите китаристи на всички времена. Спомените и музиката на Алекси ще живеят вечно", споделиха останалите от Children Оf Bodom.

Вдовицата на музиканта - Кели Лайхо-Райт, го определя като "най-обичащия и великолепен съпруг и баща".

Лайхо, известен и с артистичния си псевдоним Дивото дете, е сред основателите на бандата през 1993 година. Воглаве с него, тя се издигна от ъндърграунда, като се нареди сред флагманите на  мелодичния дет метъл и се превърна в една от най-продаваните финландски  формации до нейното разпадане в края на 2019-а. Фронтменът сформира следващата си група Bodom Аfter Midnight миналата година.

"Ние сме абсолютно съкрушени от внезапната загуба на нашия скъп приятел и член на групата. Съвместното ни пътуване току-що беше започнало, така че няма думи, които да опишат шока и бездънната мъка, която всички ние изпитваме", не скриха и новите му колеги.

Алекси Лайхо е роден е на 8 април 1979 г. в Eспоо, Финландия. Започва да свири на пиано едва 5-годишен. По-късно се записва и за уроци по цигулка. На единадесет обръща гръб на класическите инструменти и се изкушава от китарата. Повлиян от Стив Вай, решава да стане китарист и постъпва във Finnish Pop & Jazz Conservatory.

Създава бандата Inearthed още докато е тийнейджър, вдъхновен от мрачната, процъфтяваща метъл сцена в Скандинавия в началото на 90-те години, както и от класическия хеви метъл. През 1997 г. групата променя името си на Children Оf Bodom - препратка към убийството на трима тийнейджъри в езерото Бодом в Еспоо през 1960 година.

Най-любими албуми на Лайхо за всички времена са "W.A.S.P" на У.А.С.П. ; Стив Вай  - "Passion And Warfare"; Ози Осбърн - "Tribute To Randy Rhoads"; Стоун - "No Anasthesia!" и Систъм Ъф А Даун - "Mesmerize".

Първият десант на Children Of Bodom в България се състоя в столичната зала "Универсиада" през 2011 година, а последният - в афиша на Hills Оf Rock 2019.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички